Stau intr-un bloc cu 10 etaje, cu un nr. de 60 de apartamente.
Cu 2 ani in urma in luna martie a fost ales un om, presedinte de bloc, la care in timp a acumulat datorii la intretinere, eu am discutat cu administratorul sa ia masuri pentru acest om, zis presedinte de bloc.
Ea a spus ca a luat masuri dar nu am fost lamurit.
Care sunt legile pentru ei, adica ei taie si spanzura tot si isi bat joc de noi?
stefanbaroncea@yahoo.com
Pentru corecta si completa dv informare studiati atent disp L nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,orgaizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei d proprietari,cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Administratorul de imobil nu are competenta sa dispuna de la sine putere acte si actiuni impotriva vreunui locatar din condominiu
Pe de alta parte ,responsabil pentru alegerea presedintelui de asociatie sunt locatarii din condominiu care analizand interesul in desfasurarea activitatii asociatiei sunt singurii raspunzatori pentru votul necesar pentru alegerea presedintelui de asociatie
In calitate de membrii proprietari daca apreciati ca activitatea presedintelui de asociatie,situatia existenta in asociatie este anormala ,aveti dreptul legal prevazut sa convocati adunare generala sa alegeti alt presedinte de asociatie responsabil,care sa nu fie interesat strict de indemnizatia lunara ci care sa exercite cu respect si cu buna credinta atributiile in interesul asociatiei si a membrilor proprietari