avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA 2019 impozit si taxe
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA 2019 impozit si taxe

Buna ziua. Pentru un PFA deschis in 2019, sistem real, plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale se va face pana la data de 25 aprilie pentru lunile: ianuarie, februarie, martie ? Urmand ca urmatoare plata sa fie in 25 iulie pentru lunile aprilie, mai, iunie ? ( trimestrial )
Pentru venitul estimat pe anul acesta exista o limita minima care poate fi specificata in declaratia Unica ? Sau se poate trece orice suma care este considerata ca se va obtine pana la finele anului ? In cazul in care venitul real va fi mai mare se vor plati diferentele pentru toate ( impozit venit, CAS si CASS ) ? Vor fi si penalizari in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:17, 17 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai este obligatorie plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale trimestrial.
Deci in maxim 30 de zile de cand v-au iesit actele de infiintare pfa de la registrul comertului trebuie sa depuneti declaratia unica in care estimati incasarile si platile pe care credeti ca le veti avea in acest an. Nu este o limita. Apoi pe parcursul anului, oricand o sa puteti depne declaratia unica rectificativa pentru a ajusta cat de cat valorile sau la inceputul anului urmator depuneti declaratia unica cu rezultatele finale efeciv realizate pentru inchiderea anului precedent.
Termenul de plata pentru impozitul pe venit si contributii sociale rezultate din declaratia unica cu valorile estimate este 15 decembrie 2019 pentru a putea benefica si de bonusul pentru plata integrala. Dupa depunerea declaratiei unice anul urmator cu valorile finale pentru anul precedent, se plateste diferenta daca e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la stat intreprindere individuala byiutzis byiutzis Buna ziua, Vreau sa infiintez o intreprindere individuala, si doresc sa aflu ce contributii trebuie platite la stat si ce acte se depun si unde dupa ... (vezi toată discuția)
Ce taxe plătesc în 2019 pentru veniturile realizate din pfa free34ar free34ar Dacă sunt angajata și am și un PFA, ce taxe plătesc în 2019 către statul român pentru veniturile realizate din pfa? (vezi toată discuția)
Pfa impozite Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Care sunt datoriile pe care le voi avea dacă îmi înființez un pfa? Mulțumesc frumos pentru un răspuns urgent! (vezi toată discuția)