avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valorificarea perioadei de Armata ca perioada asimilata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valorificarea perioadei de Armata ca perioada asimilata

Buna ziua,

La data de 08.06.2017 a fost emisa Decizia de Pensionare Anticipata Partiala (23 luni de anticipare) iar la data de 13.03.2019 am primit Decizia de Pensionare pentru Limita de Varsta. Perioadele asimilate au fost: Armata (termen redus), in perioada 11.10.1973 - 15.06.1974 (plus cateva convocari metodice ulterioare, fiecare de 2 saptamani, aprox.) si perioada de Facultate, inceputa la 01.10.1974, cursuri de zi, terminata cu Examen de Stat si Diploma de Licenta (pre-Bologna).
In Buletinele de Calcul primite (la cerere) am observat ca intregul calcul al perioadelor asimilate incepe cu luna 10.1974 (Facultatea) iar perioada de Armata (termen redus) nu este valorificata. Posed Livret militar (grad de ofiter in rezerva), depus in copie la Dosarul de Pensionare. In Livretul militar este mentionata (la pagina 6) perioada de Armata (precizata mai sus), sunt mentionate si convocarile metodice.
Va rog sa imi explicati care poate fi cauza neluarii in considerare a perioadei de Armata, cum se calculeaza punctajele lunare pentru perioadele asimilate si cum trebuie sa procedez pentru valorificarea acestei perioade asimilate.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Livret militar Florenta30 Florenta30 Buna ziua si La multi ani! pentru 2015. va rog sa-mi spuneti daca depunerea copiei de livret militar la dosarul de pensie are vreo influenta in calculul ... (vezi toată discuția)
Pensii Dumitru666 Dumitru666 Armata e considerată vechime la pensionare ? (vezi toată discuția)
Anii de facultate prelungiti medical si stagiul militar la femei se valorifica la acordarea pensiei pentru limita de varsta? ARMIN54 ARMIN54 Buna ziua, as dori sa aflu, daca la pensia la limita de varsta, se iau in considerare anii de facultate prelungiti medical si perioadele de convocare si ... (vezi toată discuția)