avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Part time in timpul facultatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Part time in timpul facultatii

Buna ziua!de a lungul studentiei am fost angajata la un moment dat part time pt 1 an.imi va anula asta anii de facultate ca si vechime care ar trebui luata in considerare la pensionare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:20, 18 Martie 2019
Vi se va lua in considerae numai perioada in care ati realizat stagiu de cotizare in calitate de salariata.

art.49 Legea 263/2010
(1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
....
b) a urmat cursurile de zi ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiția absolvirii acestora cu diplomă;
.....
(3) Persoanele prevăzute la alin. (1) beneficiază de perioadele asimilate dacă în aceste perioade nu au realizat stagii de cotizare în condițiile prezentei legi.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Studiile universitare si stagiul de cotizare pentru pensie! Modern Modern La multi ani dragii mei! In prezent sunt angajat la o Companie Nationala si concomitent sunt la facultate la ... (vezi toată discuția)
Facultatea - vechime pentru pensie laszloecaterina laszloecaterina am terminat facultatea la stat dar in per.de vacanta am lucrat cate 3 luni.Este considerata vechime facultatea la pensie limita de varsta? (vezi toată discuția)