avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de funcţii la acelaşi angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de funcţii la acelaşi angajator

Bună ziua!
Lucrez la o societate comercială cu capital de stat şi pe lângă funcţia de bază de inspector, în urmă cu doi ani, am primit o decizie prin care trebuie să exercit şi atribuţiunile specifice funcţiei de magaziner, fără modificarea salariului sau acordarea unui spor. Întrebarea mea este : angajatorul era obligat să încheie cu mine încă un contract de muncă, cu timp parţial? Mai pot obţine retroactiv drepturile salariale care mi se cuvin pentru a doua funcţie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 18 Martie 2019
1. In sectorul bugetar, cumulul de funcții este posibil doar in anumite situatii, potrivit Legii 153/2017.

2. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
Nu suntem bugetari. Este vorba de o societate SRL, cu capital integral de stat, cu acționar unic-Consiliul Local, cu autofinanțare și care își desfășoară activitatea conform prevederilor OG 26 din2013
In speta, va sunt aplicabile cele mentionate de mine la pct.2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii la bugetari bulzanv bulzanv buna ziua, bugetarii au voie la cumul de functii care este legea ? multumesc (vezi toată discuția)
Alt contract de munca Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua .As vrea sa stiu, daca, este posibil ca salariat bugetar,sa mai pot incheia inca un contract de munca in domeniul privat,in cu totul alt domeniu fata ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă iulianmoldovan77 iulianmoldovan77 Buna. In cazul in care eu sunt angajat la o societate comercială cu contract de munca de 8 ore, pot sa mă angajez si la s.c. nouă infiintata recent de mine? ... (vezi toată discuția)