avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... instanta competenta pentru contestatia in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

instanta competenta pentru contestatia in anulare

Sint in urmatoarea situatie; am cistigat un proces, atit la fond (Jud. Sect. 2) cit si la apel (Trib. Buc.), Paritul a facut o cerere de stramutare a procesului care a fost respinsa de CABuc.
Apoi a introdus o Contestatia in anulare impotriva hotaririi din apel a Trib. Buc. si a hotaririi de respingere a cererii de stramutare a CABuc.
Aceasta Contestatia in anulare a fost depusa la Jud. Sector 2, unde s-a judecat fondul.

Intrebarea priveste instanta competenta pentru contestatia in anulare.
cf. art. 505 CPC: Instanța competentă
(1) Contestația în anulare se introduce la instanța a cărei hotărâre se atacă.
(2) În cazul în care se invocă motive care atrag competențe diferite, nu operează prorogarea competenței.

Deci, unde trebuia introdusa contestatia in anulare, la Jud. Sector 2 sau la Trib.Buc. respectiv CABuc.?
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
hot_oliviu, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare blocheaza executarea? hot_oliviu hot_oliviu Am terminat un proces - fond plus apel, apelul cu decize definitiva la tribunal - si sint in curs de incepere a executiei (legalizarea hotaririlor si ... (vezi toată discuția)
Ce este o contestatie in anulare? miliuta miliuta Va rog explicati-mi ce este o contestatie in anulare si ce sanse de cistig exista? Mai urmeaza ceva dupa acest lucru? multumesc . (vezi toată discuția)
In litigiile de munca se poate solicita reexaminarea daca hotararea pronuntat in apel este total opusa celei pronuntata in fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca s-a pronuntat la fond o sentinta prin care s-a respins actiunea reclamantului in intregime iar ... (vezi toată discuția)