avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatia in anulare blocheaza executarea?
Discuție deschisă în Executare silită

contestatia in anulare blocheaza executarea?

Am terminat un proces - fond plus apel, apelul cu decize definitiva la tribunal - si sint in curs de incepere a executiei (legalizarea hotaririlor si trimiterea lor catre executor) pentru recuperarea avansului platit intr-un contract si a cheltuielilor de judecata. Paratul insa a deschis un nou dosar avind ca obiect contestatia in anulare.

Intrebare: ce efect are aceasta contestatie in anulare asupra executiei pe care urmeaza sa o incep?
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: hot_oliviu , utilizator 08:04, 19 Martie 2019
Instanţa poate suspenda executarea hotărârii a cărei anulare se cere, sub condiţia dării unei cauţiuni.
Cornel Vasile a scris:
Instanţa poate suspenda executarea hotărârii a cărei anulare se cere, sub condiţia dării unei cauţiuni.

Va rog indicati-mi un articol de lege ca sa pot sa ma edific.
Multumesc.

Codul de procedura civila , art.507
[ link extern ]
Asa mai avea o neclaritate de lamurit.
Sint in urmatoarea situatie; am cistigat un proces, atit la fond (Jud. Sect. 2) cit si la apel (Trib. Buc.),
Acum paratul a introdus o Contestatia in anulare impotriva hotaririi din apel a Trib. Buc.
Aceasta Contestatia in anulare a fost depusa la Jud. Sector 2, unde s-a judecat fondul.

Intrebarea priveste instanta competenta pentru contestatia in anulare.
cf. art. 505 CPC: Instanța competentă
(1) Contestația în anulare se introduce la instanța a cărei hotărâre se atacă.
(2) În cazul în care se invocă motive care atrag competențe diferite, nu operează prorogarea competenței.

Deci, unde trebuia introdusa contestatia in anulare, la Jud. Sector 2 sau la Trib.Buc.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta pentru contestatia in anulare hot_oliviu hot_oliviu Sint in urmatoarea situatie; am cistigat un proces, atit la fond (Jud. Sect. 2) cit si la apel (Trib. Buc.), Paritul a facut o cerere de stramutare a ... (vezi toată discuția)
Ne executrea hot jud definitive si irevocabile privind reintegrarea valyungureanu valyungureanu Rog sa ma lamuriti ce se mai poate face in situatia ce urmeaza relatata .In anul 2009 ,luna iunie in mod abuziv angajatorul mi-a desfacut C.I.munca ,am ... (vezi toată discuția)
Imi restituie cautiunea daca renunt la cererea de suspendare? aidu aidu Art. 507: Instanţa poate suspenda executarea hotărârii a cărei anulare se cere, sub condiţia dării unei cauţiuni. Formulez contestatie in anulare si ... (vezi toată discuția)