avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... M-am angajat în februarie și sunt în perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

M-am angajat în februarie și sunt în perioada de probă. Vreau să îmi dau demisia, sunt obligată să stau în preaviz, cum susține patroana?

Bună ziua,am și eu o întrebare.Eu m-am angajat în luna februarie la locul de muncă și sunt în probă(3 luni) eu astăzi am zis că nu mai vreau să vin.Precizez că mi sa făcut un contract pe perioada de probă,iar Doamna la care lucrez mi-a zis că trebuie să stau 20 de zile în preaviz,iar eu din câte știu având în vedere că sunt în probă pot pleca oricând.Iar Doamna resp așteaptă un răspuns de la contabilă și avocată în legătură cu situația mea.Precizez că în contract îmi scrie 90 de zile probă,dacă îmi dau demisia 20 de zile în preaviz și dacă sunt concediată la fel tot 20 de zile în preaviz.Peste tot am căutat și am găsit că în perioada de probă pot pleca oricând fară preaviz.Ce pot face în situația aceasta? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Zuza13 , utilizator 12:07, 22 Martie 2019
Nu trebuie sa va dati demisia, trebuie sa le lăsați la secretariat/resurse, etc. o notificare in care ii anuntati ca incepand cu data de încetează contractul de munca nr...din..in baza art 31, alin.3 din Codul muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare...
Notificarea sa fie in doua exemplare din care cel putin pe cel ce ramane la dvs. sa fie trecut un număr de înregistrare/semnat de angajator
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
Ionut.ion, utilizator
Doamna nu vrea să înțeleagă că eu nu trebuie să îmi dau demisia ci din contră o notificare scrisă,ea susține că eu trebuie să stau 20 de zile.Spre deosebire de alte persoane am zis chiar dacă sunt în perioadă de probă să vin și să îi zic că nu mai pot sta,să vorbesc omenește cu ea,alte pers dacă sunt în perioadă de probă nici măcar nu anunță dacă mai vor veni iar eu am zis să fiu om și să le zic frumos.Și nu înțeleg de unde până unde chestia cu preavizul

Ionut.ion a scris:

Nu trebuie sa va dati demisia, trebuie sa le lăsați la secretariat/resurse, etc. o notificare in care ii anuntati ca incepand cu data de încetează contractul de munca nr...din..in baza art 31, alin.3 din Codul muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare...

Faceti notificarea si dati.o, Daca nu intelege sa o accepte spuneti ca va adresati ITM, poat3 asa se sperie si o accepta.
Nici asa nu vrea, faceti plangere la ITM.
In contract e specificata perioada de proba, da?
Arati-le art.31 alin.3 C.mun. : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Daca nu vor s-o primeasca, o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire.

Numai in cazul inregistrarii demisiei, ITM-ul poate sanctiona angajatorul ... in rest ,nu.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da este specificat 90 de zile și după scrie în cazul demisiei 20 de zile în preaviz și în cazul în care mă concediază la fel,dar eu nu am legătură cu preavizul din moment ce sunt în probă.Și cum am zis Doamna nu vrea să înțeleagă ceea ce zice este este adevărat și bine,înseamnă că are o pb la cap.Oricum vă mulțumesc frumos pt că mi-ați răspuns.

Ionut.ion a scris:

Faceti notificarea si dati.o, Daca nu intelege sa o accepte spuneti ca va adresati ITM, poat3 asa se sperie si o accepta.
Nici asa nu vrea, faceti plangere la ITM.
In contract e specificata perioada de proba, da?

Andreea_deea98, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract individual de muncă nedeterminat cu clauză de 90 de zile Liliana Patrana Liliana Patrana Ce înseamnă notificare scrisă sau cum se face către angajator pentru că,din cât am înțeles eu nu este formulată ca și cum ți-ai da demisia pentru ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz krys_xndr krys_xndr Buna ziua, Sunt angajata de pe 22 iulie la o firma, si am de gand sa plec in alta parte. Intrebarea mea este: cat va trebui sa stau in preaviz, daca imi dau ... (vezi toată discuția)
Contract de munca DDY DDY Buna ziua ! Am un contract de munca pe care scrie ca sunt 90 de zile in perioada de proba si in caz de demisie sau concediere trebuie sa stau 20 de zile ... (vezi toată discuția)