Am verificat pe site la ANAF si firma mea aplica split TVA de la 01.04.2019. Cand vreau sa aflu ce cont am deschis cu TVA imi spune ca inca nu am cont deschis de TVA. Cum sa procedez?....trebuie sa ma duc la ANAF sa deschid eu contul sau mi-l deschid ei din oficiu cu data de 01.04.2019?
Nu stiu ce implicatii sunt ...daca emit facturi si le incasez in contul de trezorerie clientii (institutii publice) trebuie sa imi faca plata separat a TVA-ului ? Daca incasez in celelalte conturi bancare nu la trezoreria statului ce implicatii sunt?
Clientii vireaza TVA in contul special (acesta poate fi deschis la Trezoreria Statului sau la orice alta banca) si tot de acolo veti plati TVA furnizorilor.
ionela11
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc
si acest cont de tva la trezorerie il deschide ANAF gratuit incepand cu data de la care intru la split tva? sau trebuie sa ma deplasez eu cu cerere si specimen de semnatura sa deschid cont de TVA?
Si eu daca ma verific online sa imi aflu contul de split tva pe [ link extern ] /
imi spune ca nu figurez cu cont iban de TVA...oare nu au deschis inca contul automat?