Am o colega a carei mama a facut niste analize medicale si un rmn (pentru care am inteles ca a fost internata). A prezentat cardul de sanatate la intrarea in spital si a fost programata rapid si la RMN. La externare, i s-a spus ca este blocat cardul pentru neplata contributiilor si ca femeia trebuie sa achite peste 5000 de lei contravaloarea analizelor/rmn-ului. Cardul de sanatate i-a fost oprit acolo. Din cate am inteles ea isi platea individual contributia, nu are carte de munca. Nu a mai platit-o de aporximativ un an. Totusi, personalul medical nu ar fi trebuit sa observe ca este blocat cardul atunci cand s-a facut internarea?
Femeia nu mai poate dormi noaptea si se gandeste ce poate vinde ca sa achite si sa isi recupereze cardul. Ce se poate face in acest sens? Isi poate achita contributia CASS restanta si sa mearga sa isi recupereze cardul ? Este legal sa ii fie oprit cardul de sanatate acolo? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cass / fnuas vs copii
Meina
Conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii ce prevede categoriile de persoane care beneficiaza de asigurare de sanatate, fara a datora ... (vezi toată discuția)