avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata salariilor prioritara
Discuție deschisă în Executare silită

Plata salariilor prioritara

Buna ziua. persoana juridica. Am deschis un cont unde am pus bani pentru o consemnare judiciara.
Contul bancar intre timp a fost poprit.. in momentul de fata am decizie de suspendare de la ANAF unde specifica "indisponibilizare 0 lei" ,
cazul s a incheiat , am incheierea si pot dispune de bani.
banca nu imi da acces la bani pana nu se termina suspendarea.. asta ar fi august. Desi banca mi a dat o hartie ca notificare nu ii pot zice, in care spun ca se pot folosi banii pt datorii la stat si pentru drepturi salariale. De fapt nu vor sa accepte statul de plata prezentat. Pe motiv ca doar din contul curent se poate face aceasta procedura. acest cont de consemnari fiind unul special.
Deci poate functiona contul ca oricare alt cont si il pot bloca, dar sa imi dea banii..nu se poate ca e special.
hmmmmm!
Legea nu se aplica si in acest caz?? banii sunt ai mei...ca sunt in contul curent..cont special sau ce o fi! Vreau sa imi platesc salariatii, e o urgenta
art. 16 Codul muncii, salariile se platesc inaintea oricaror alte obligatii banesti ale angajatorilor.

Alte discuții în legătură

Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf pe cont alocatie si pensie de intretinere turelu turelu Bună ziua. Sunt un plătitor de pensie de întreţinere către copilul meu în vârstă de 12 ani. Banii îi virez într-un cont bancar deschis pe numele ... (vezi toată discuția)