avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... EXPERTIZA-CITAREA PARTILOR
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

EXPERTIZA-CITAREA PARTILOR

Daca in Incheierea de sedinta prin care s-a dispus efectuarea unei expertize si s-au fixat obiectivele expertizei nu se mentioneaza ca expertiza se va efectua prin citarea partilor, expertul mai trebuie sa citeze partile ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rrocambole , utilizator 19:11, 21 Martie 2019
expertul va face convocarea partilor pt ziua expertizei, cf procedurii
Se aplica prevederile din CpC
-art. Art. 335: Efectuarea expertizei la fata locului
(1) Daca pentru expertiza este nevoie de o lucrare la fata locului sau sunt necesare explicatiile partilor, ea nu poate fi facuta decat dupa citarea partilor prin scrisoare recomandata cu continut declarat si confirmare de primire, in care li se vor indica ziua, ora si locul unde se va face lucrarea. Citatia, sub sanctiunea nulitatii, trebuie comunicata partii cu cel putin 5 zile inaintea termenului de efectuare a lucrarii. Confirmarea de primire va fi alaturata raportului de expertiza.
(2)Partile sunt obligate sa dea expertului orice lamuriri in legatura cu obiectul lucrarii.
Exista mentionat cuvantul "daca".
Cand expertul considera ca la dosarul cauzei se regasesc toate documentele necesare pentru a intocmi raportul de expertiza si poate raspunde documentat la toate obiectivele fixate de instanta de judecata nu va convoca partile la expertiza.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul ... mlautaru mlautaru Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul desemnat la rezolvarea obiectivelor ? Poate face propuneri pe care expertul desemnat sa le ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara ela30 ela30 Buna ziua, Intr-un dosar de executare am fost numita de executor sa calculez dobanda legala a unui debit(stabilit prin sentinta civila). Fiind o expertiza ... (vezi toată discuția)
Intocmirea raportilui de expertiza dosar asigurare dovezi vrica vrica Este valabil un Raport intocmit daca nu au participat la asigurarea dovezilor cele doua parti implicate in dosar (vezi toată discuția)