avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificare stare cetatenie - doar cu pasaport ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificare stare cetatenie - doar cu pasaport norvegian

Buna ziua, am un verisor care s-a nascut in Romania acum 18-19 ani, dar de la 8 luni este plecat in Norvegia.
In 2009 s-a facut o formalitate prin imputernicire de renuntare la cetatenie si in evidenta populatiei apare ca nu mai are cetatenie romana.
Acum, dupa 18 ani, in Norvegia s-a solicitat sa vina in tara si sa obtina o confirmare a renuntarii la cetatenia Romana pentru a ramane doar cu cea Novegiana.
Mentionez ca a pierdut Certificatul de nastere (copie si original) si singurul document valabi pe care il are este doar Pasaportul Norvegian. A venit in tara si:
A) a mers la Starea Civila Sector 2 pentru a solicita un duplicat dupa Certificatul de nastere, dar de la au raspuns ca nu se poate elibera deoarece in Actul de nastere (exemplar 1 si exemplar 2) nu apare notat renuntarea la cetatenie, prin urmare, deoarece el in evidentele publice nu mai este cetatean, ne cer sa facem dovada renuntarii/pierderii cetateniei (ceea ce nu avem :( ).
B) a ajuns la Pasapoarte pentru a se elibera o Confirmare a starii civile, ceea ce nu se poate deoarece nu are Certifiatul de nastere.
C) a ajuns la Ministerul Justitiei care l-au directionat catre Autoritatea Nationala pentru Cetatenie. Aici a fost iar confirmat ca apare renuntarea la cetatenie din 2009/2010 dar ca nu pot elibera un duplicat/certificare si sa se adreseze Ambasadei din Norvegia.
D) fiind in Romania, a ajuns la Norwegian Embassy in Bucharest. Nici de aici nu s-a putut obtine o certificare asupra Cetateniei.

Suntem dezorientati!

Ambasada Norvegiei ne trimite in Romania sa obtinem o certificare a cetateniei, iar aici Starea civila ne trimite la Pasapoarte, Pasapoarte la Starea Civila, Starea civila la Pasapoarte si Ministerul justitiei, Ministerul justitiei la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie la Ambasada....

Cunoaste cineva o solutie la aceasta situatie atipica?

Alte discuții în legătură

Renuntarea la cetatenia romana Emanuela Danescu Emanuela Danescu Buna ziua! Doresc Sa renunt la cetatenia romana si Sa pastrez numai cetatenia germana. Ce am de facut si unde? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Renuntarea la cetatenia romana doranorge doranorge Buna ziua, In urma primirii cetateniei norvegiene sunt nevoita sa renunt la cetatenia romana in timp de un an, ca aceasta sa ramana valabila. Ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Ambasada bangladesh ContSters233922 ContSters233922 Bangladeshi Embassy in Bucharest, Romania Embassy of Bangladesh to Bucharest, Romania Sos Kiseleff 55 Villa 6 City: Bucharest Phone: 40 ... (vezi toată discuția)