Buna seara,
Condominiul nostru din Drobeta-Turnu Severin nu este deservit de un contor de bransament, lucru care duce la facturi exagerate cu incalzirea. Consumul total pe condominiu este aproximat prin analogie cu un alt condominiu cu o suprafata emitenta aproximativa cu a noastra lucru care mi se pare ilogic/abusrd/ilegal(prin aceiasi analogie toti posesorii unui anumit tip de autoturism cu aceleasi performante la sfarsitul unei luni ar trebui sa aiba acelasi consum).
In aeasta imagine
[ link extern ] ).
Am efectuat cereri catre SPAET pentru instalare contor bransament omologat si recaulculare facturi emise insa nu cred ca se va rezolva curand sau pe cale amiabila de aici urmatoarele intrebari:
1. Putem noi ca si locatari sa actionam in instanta SPAET, administratia...are o tona de probleme... si probabil ca se vor reorganiza, deci nu ne putem baza pe ei in forma actuala.
2. Ce temei legal aveam pentru a putea castiga o astfel de actiune, recalcularea facturilor in lipsa contorului de bransament.
3. Se poate folosi consumul dat de calolimentre pentru recalcularea facturilor in situatia in care nici un alt contor a fost prezent, in poza atasata consumul inregistrat de calolimetre este de 2.713 GCal consumul estimat de SPAET fiind de 6.986 GCal.
Va multumesc pentru timpul/interesul acordat, daca este cineva din Drobeta-Turnu Severin care ne poate reprezenta in instanta va rog lasati o modalitate de contact.