sunt angajata pe un post vacant in spital pana in martie 2010
sunt insarcinata insa pana acuma nu am depus la runos o adeverinta care sa precizeze acest lucru. Doresc sa stiu daca acuma in criza aceeasta e posibil sa reduca postul meu ? Iar daca depun adeverinta ca sunt insarcinata in a-4- a luna atunci ei nu au dreptul sa ma dea afara?
Daca sunteti angajata pana in martie 2010, atunci c.i.m. al dvs va inceta de drept la aceasta data ... angajatorul nu are obligatia de a va prelungi durata c.i.m indiferent de starea dvs de sanatate.
Trebuie sa duceti adeverinta de la medicul de familie la personal!
Din moment ce angajatorul este informat de starea dvs. nu poate avea initiativa desfiintarii postului dvs. decat in cazul unei reorganizari judiciare sau a falimentului unitatii.
Va redau din Codul Muncii:
Art. 60. [interzicerea concedierii cu caracter temporar] (1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
[a) pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii;
b) pe durata concediului pentru carantină; c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
......
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Exista posibilitatea desfiintarii postului ... Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor financiare, a falimentului sau a reorganizării activităţii.
Exista posibilitatea desfiintarii postului ... Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor financiare, a falimentului sau a reorganizării activităţii.
:offtopic:
Dati asigurare ca, acum, daca concediez o salariata gravida fiindca nu merg vanzarile, nu imi acopar toate cheltuielile si trebuie sa reduc personalul, nu castiga in instanta salariata gravida concediata?
Salariata gravida
01oana78
buna ziua,
am o salariata gravida care toata luna iulie 2013 a absentat nemotivat de la serviciu. S-a reintors la serviciu pe 01.08 si de pe 06.08 a absentat ... (vezi toată discuția)