avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan, 0,7 la etilotest , refuz analize
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan, 0,7 la etilotest , refuz analize

Buna ziua,

In seara de 22 Martie , am fost oprit , mi s-a pus etilotestul si a iesit 0,7 . Am fost cooperant ( au si scris in declaratie politistii ) , m-au intrebat daca vreau sa mergem la spital , le-am explicat ca nu vad de ce sa mai batem drumul pentru ca recunosc ca am baut si sunt de acord cu rezultatul. Acum cineva mi-a spus ca in momentul de fata am dosar penal pentru refuz analize.

Intrebarile mele sunt : Ce am de facut acum ? La ce pedepse ma pot astepta ? Mentionez ca am 29 de ani , nu am antecedente penale , am carte de munca de 11 ani.

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati procedat gresit, erati obligat sa mergeti la prelevarea probelor biologice.Asigurati-va apararea.
ART. 337 c.p.
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive*) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Multumesc pentru raspuns , dar cum eu nu sunt in cunostinta de cauza , pentru mine a venit intrebarea in felul umrator : " doriti sa mergem la spital pentru analize " iar eu am raspuns " credeti ca este nevoie avand in vedere ca sunt de acord cu rezultatul " la care politistul mi-a spus " ok atunci semnati ca nu vreti sa mergem " , nu am stiut ca este obligatoriu iar atitudinea politistului mi-a sugerat ca nu este ,ci ar fi doar o formalitate.

Imi voi angaja avocat dar mi se pare un pic "parsiva" aceasta formula de a fi intrebat daca doresc sa merg la spital avand in vedere ca este obligatoriu.

Multumesc inca o data pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2019
CristianGC, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate aceasta aparare nu foloseste, nu se poate invoca necunoasterea legii.
Va multumesc pentru raspunsuri. O seara buna.
Amânarea aplicării pedepsei, este acea situaţie când instanţa stabileşte pedeapsa pentru o persoană fizică, dar amână aplicarea ei, sub rezerva dovezii de îndreptare pe care o va da inculpatul într-o anumită perioadă de timp. numită termen de supraveghere.

Este o măsură de personalizare judiciară a pedepsei, care poate fi eficientă în cazul infracţiunilor de o gravitate redusă.

Amânarea aplicării pedepsei este o măsură de individualizare care constă în facultatea instanţei de judecată de a stabili o pedeapsă cu amenda sau cu închisoarea de cel mult 2 ani pentru persoana găsită vinovată de săvârşirea unei infracţiuni şi care îndeplineşte cumulativ condiţiile pozitive stabilite de lege şi de a amâna aplicarea acestei pedepse printr-o hotărâre definitivă, care va determina îndreptarea conduitei condamnatului prin îndeplinirea în cadrul unui termen de supraveghere a unor măsuri şi obligaţii stabilite de instanţă.

Potrivit art. 83 C. pen., condiţiile care trebuie îndeplinite pentru ca instanţa să poată dispune amânarea aplicării pedepsei sunt:

a) pedeapsa stabilită, inclusiv în cazul concursului de infracţiuni, este amenda sau închisoarea de cel mult 2 ani;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii, cu excepţia cazurilor în care este vorba despre fapte care nu mai sunt prevăzute de legea penală sau infracţiuni amnistiate ori pentru care a intervenit reabilitarea sau s-a împlinit termenul de reabilitare;

c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremuneratâ în folosul comunităţii;

d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.

Nu se poate dispune amânarea aplicării pedepsei dacă pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este de 7 ani sau mai mare sau dacă infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool la volan ionescuandreea ionescuandreea Se poate intocmi dosar penal pt alcol la volan daca soferul a refuzat proba cu etilotestul si nu au fost recoltate nici analize de sange decat pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Drosu Adriana Drosu Adriana Ce se poate întâmpla dacă m-a prins la volan cu 0.72 in aerul expirat ? (vezi toată discuția)
Alcoolemie de unu la mie in aerul expirat krystian4u krystian4u am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de unu la mie in aerul expirat ce mi se poate acum cand mai primesc permisul inapoi:( (vezi toată discuția)