avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am achiziționat un apartament și am reușit să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am achiziționat un apartament și am reușit să preiau cu contract ADP și locul de parcare al fostului proprietar, însă cineva parchează pe locul meu deși i-am pus în parbriz copie după contract. Îmi puteți recomanda ce să fac?

Buna seara,
de curand am achizitionat un apartament in sectorul 6 (Drumul Taberei) si am reusit sa preiau de la fostul proprietar locul de parcare inchiriat de la ADP S6. Am primit de la ADP un contract de inchiriere inclusiv cu o schita a locurilor de parcare din zona respectiva cu evidentierea locului care imi revine. Problema este ca cineva isi parcheaza masina pe locul meu iar in momentul in care am gasit locul liber am parcat masina si i-am lasat in geam nr. de telefon si contractul de inchiriere de la ADP. Surpriza a fost sa-mi gasesc seara masina blocata de a lui fara sa lase un nr. de telefon iar dimineata aveam masina plina de iaurt sau smantana si bineanteles a lui nu mai era. Greseala mea a fost ca am curatat-o si nu am anuntat politia. Dupa ce am plecat cu masina bineanteles ca iar a parcat pe acel loc. Am chemat politia locala si surpriza nu au putut sa faca nimic deoarece locul nu este marcat de ADP adica nu are numarul pe asfalt si astfel ei nu pot face poze care sa dovedeasca unde este locul. Asa ca eu care am platit locul de parcare stau si caut loc unde sa parchez iar altul care parcheaza abuziv nu este nici macar avertizat de politie. Mai mult mi-au spus ca daca reusesc sa-mi ocup locul si sunt blocat de respectivul sa ma adresez politiei rutiere.
V-ati confruntat cu asa ceva pana acum? Imi puteti recomanda ce as putea face? Cu siguranta cei de la ADP nu se vor grabi sa marcheze locurile.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andalex24 , utilizator 21:29, 29 Martie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti sa il marcati dvs.. trasati dungile, puneti nr de parcare care e scris si in autorizatie si gata, chemati politia locala, iar cand vin, aratati autorizatia, buletinul dvs .
Daca va gasiti masina murdara, puteti chema politia din nou, problema e ca nu o sa il poata amenda ca nu se poate dovedi ca el v-a murdarit-o.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca detineti contract de concesiune si schita locurilor de parcare,aveti dreptul sa va delimitati si sa marcati locul de parcare inscriptionand pe asfalt numarul de inmatriculare sau puteti fixa placuta cu numarul de inmatriculare si numar contract de concesiune in zona unde se termina locul de parcre spre spatiul verde
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine ca au fost lactate si nu ulei sau combustibil. Va recomand o varianta foarte perspicace. Pe piata sunt camere de bord cu activare la miscare. Achizitionati asa ceva si impuscati doi iepuri. Odata protejati masina pe locul de parcare si in acelasi timp protejati masina in trafic.
Daca doriti sa il impiedicati sa parcheze pe locul dvs, pe langa masurile explicate anterior de ceilalti utilizatori, puteti sa va cumparatati si un blocator manual de loc de parcare. Costa cam 200 RON, e din metal rezistent si dureaza 20 de ani. Sper sa fie suficient timp cat sa il convinga pe "vecin" sa renunte a la mai "revendica" locul dvs de parcare. Acum, trecand peste gluma, il va impiedica sa parcheze pe locul dvs si veti putea sa va folositi locul platit cand va intoarceti seara.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se prea poate ca montarea unuia sa ii fie interzis. Trebuie citita hotararea la nivel local.
La noi la sectorul 3 e interzis, la sectorul 4 de ex, poti depune cerere la primarie sa iti monteze unul.

Alte discuții în legătură

Nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara emanuela_ab emanuela_ab buna seara , am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc in sectorul 1, pe o strada cu sens unic, unde ... MioM MioM Buna ziua, Locuiesc in sectorul 1, pe o stada cu sens unic, unde sunt imobile preponderent individuale dar si blocuri colective, cu locuri de parcare ... (vezi toată discuția)
Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)