Populatiile române împrastiate pe mapamond se cifreaza la aproximativ 12 milioane {românii din teritoriile răpite (Basarabia,Bucovina de Nord, Maramureşul de Nord}românii de linga tara(Ungria,Serbia,Bulgaria), românii deportati în gulag (peste un milion), exilul românesc, emigratia şi migratia post ’89}.
Marii patrioţi români au reusit împotriva vicisitudinilor să desavîrsească unitatea ţării prin unirea din 1918, eveniment crucial în istoria noastră ca popor.
Inceputul instabilitatii politice în 1938, a determinat o succesiune de evenimente ce au dus la ciuntirea patrimoniului naţional, mostenit din negura istoriei, { resemnarea in faţa dicktatului din 1940-pactul Ribbentrop-Molotov}, furtul voinţei naţionale la alegerile din 1946, trădarea intereselor românesti la tratatul de pace de la Paris din 1947 {de către delegaţia comunistă}.
Deportarea in gulagul sovietic a aprox. 1,2 milioane de români din provinciile rapite, exterminarea elitei politice{patriotii, ctitorii unirii din 1918}în inchisori, a armatei române în lagărele de prizonieri, a permis sistemului comunist implantat să prolifereze.
Căderea comunismului în Europa{1989}a obligat structura comunistă din România să planifice o reformare a sistemului premeditînd o schimbare de fond, perenizind sub alte forme de influenţă şi dominare controlul asupra statului.
Fosta nomenclatură comunistă şi-a impins pionii din esalonul doi şi trei, descendenţii, pe scena politică nou creată dupa’89, ocupînd-o, impunînd desfăsurarea operaţiunilor de privatizare şi spoliere a resurselor vitale ale naţiunii în detrimentul a milioane de cetaţeni.
Pentru a permite publicului larg să descopere istoria necunoscută a ultimului secol, evenimentele marcante ce au bulversat spaţiul românesc, actorii politici implicaţi, s-a iniţiat construirea releului web, ce-şi propune să ofere o platforma de informare prin crearea bibliotecii de studiu, jurnalului online, spaţiilor de dialog {forumuri de dezbateri, spaţii dezvoltare proiecte, etc}.
Dezvaluiri, documente, analize{istoria necunoscuta a ultimului secol}
Adresa web :
[ link extern ]