avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua!Detin o cota parte dintr-o mostenire ,respectiv casa bunicilor,care are mai multi mostenitori.Aceata cota parte am primit-o in urma decesului părinților mei.Mentionez ca de generații nu s-a făcut partajul moștenirii.Parintiii mei si eu(pana la o anumită vârsta) am locuit acolo.Imobilul este o casa cu etaj.Prin înțelegerea bătrânească părinților mei le-a revenit parterul imobilului..Întrebarea mea este:daca ceilalți mostenitori (cei care stau la etaj) ma pot da in judecată ca nu vreau sa mai investesc bani in consolidarea imobilului?Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va pot constrange sa efectuati investitii, insa aveti obligatia de a efectua anumite acte de amenajare asupra imobilului, pentru a fi intr-o stare de folosinta fireasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor pasiv Malandreea Malandreea Buna ziua, am nevoie de un raspuns daca pot castiga drepturi totale asupra unui imobil ca mostenitor. In respectivul imobil locuiesc de mai bine de 20 de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune in instanta ContSters257326 ContSters257326 Buna ziua apelez la comunitatea avocatnet, fiindca nu sunt lamurit, desi am discutat atat la notar cat si cu un avocat, care sunt modalitatile de dezbatere ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune PP PP Buna, Am cateva intrebari referitoare la o actiune de iesire din indiviziune rezultata in urma unei succesiuni dupa bunica mea in urma careia mama mea a ... (vezi toată discuția)