avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Calcul concediu medical
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Calcul concediu medical

Bună ziua,
Îmi doresc foarte mult sa înțeleg cum mi s-a calculat salariul net în următoarea situație, dacă este cineva amabil sa îmi explice punctual în acest caz.
CM a fost în luna februarie 8 zile (6 lucrătoare și 2 weekend).
Salariul brut în ultimele 6 luni (august-ianuarie) a fost 5980 lei - 5 luni și 6845 - 1 luna (de la 1 ianuarie).
Codul CM a fost 01 (boala obișnuită) deci 75%.
Am reușit sa fac calculul pana într-un anumit punct, în care m-am blocat din lipsa de cunoștințe....
Am aflat ca mzbc= 293,96 lei și ca mzmc = 220,47 lei x 6 zile CM = 1322 lei indemnizația CM pentru aceste 6 zile.
De aici nu mai știu cum sa calculez ce se retine din aceasta suma și nici cum se calculează restul zilelor fără CM pentru a cumula sumele și a obține salariul net pe luna februarie.
Eu am încasat 3733 lei în loc de 4000 de lei net.
Știam ca teoretic, când ai CM ar trebui sa primesc puțin mai mulți bani, dar s-ar putea sa ma înșel....
Aceeași situație e și în martie. Am avut CM 5 zile cu cod 06 (100%) și încă 7 zile cu cod 01 (75%) - 5 zile lucrătoare și 2 weekend.
Doar ca pentru luna martie ultimele 6 luni baza e 5980 - 4 luni și 6845 - 2 luni.
As vrea sa înțeleg și sa știu și câți bani ar trebui sa primesc pe luna martie net.
Știu ca postarea mea e lunga și complicata dar va rog poate ma poate ajuta cineva cu un răspuns!
Aștept un răspuns cu mare curiozitate și interes.
Va mulțumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical laurafrincu laurafrincu Bună ziua, Îmi doresc foarte mult sa înțeleg cum mi s-a calculat salariul net în următoarea situație, dacă este cineva amabil sa îmi explice punctual ... (vezi toată discuția)
Concediu medical laurafrincu laurafrincu Bună ziua, Îmi doresc foarte mult sa înțeleg cum mi s-a calculat salariul net în următoarea situație, dacă este cineva amabil sa îmi explice ... (vezi toată discuția)
Calcul contributii concediu medical 2011 ID CONT STRATEGY SRL ID CONT STRATEGY SRL Buna ziua Am rugamintea sa ma ajutati putin cu calculul concediului medical si al contributiilor aferente acestuia. Am concediu medical pe perioada 03 - 31 ... (vezi toată discuția)