avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Declarare spațiu mixt.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Declarare spațiu mixt.

Bună seara. Am o clădireP+D. 120mp demisol si 120mp parter.spatiul demisol nu a fost niciodată inchiriat. A fost folosit ca magazie de depozitare pentru familie. La parter există casa locuibila si spațiu comercial. Spațiul comercial are chiriaș. Am făcut evaluarea casei in 2017 .Acum am închiriat demisolul.Cand m-am prezentat la organul fiscal pentru schimbarea destinației din rezidențial in nerezidential cei de la fisc au spus că am declarat eronat destinația demisolului deoarece in cadastru casei este o scară interioară din magazin la demisol și din cauza ei nu aveam cum să declar demisolul că spațiu rezidențial. Menționez,ca demisolul are intrare directă si din strada. Scara din magazin este blocată catre demisol. Cei de la fisc au spus ca demisolul trebuie impozitat ca spațiu nerezidential retroactiv din cauza scării interioare respectiv din 2016 de când sunt proprietar și trebuie să refac evaluarea. Refăcănd evaluarea impozitul pe anii 2017 și 2018 Vă fi enorm. Vă rog să mă ajuți cu un sfat .Vă mulțumesc

Alte discuții în legătură

Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Probleme partaj magdaionescu2 magdaionescu2 Buna ziua! Scara de acces :trei frati am mostenit o vila cu demisol,parter si etaj; scara care coboara la demisol nu e prinsa in schitele facute de inginer, ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere spatiu comercial Stocheci_ana Stocheci_ana In urma schimbării codului fiscal si diferențierii impozitului intre spatiu nerezidential si rezidential, mama mea fara sa fie înștiințat in vreun fel a ... (vezi toată discuția)