avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nationalita si cetatenia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nationalita si cetatenia

Buna ziua.

Recent am inceput demersurile pentru a obtine pentru copiii mei certificate de nastere romanesti. Tin sa mentionez ca amandoi copiii mei sunt nascuti in Marea Britanie, au cetatenie britanica si mama lor este cetatean, prin nastere, britanic. M-au contactat de la starea civila Prahova si mi-au spus ca trebuie sa dau o declarative ca ei sunt de nationalitate romana.Eu personal consider nationalitatea lor britanica( nascuti in Marea Britanie, prima lor limba vorbita engleza si un parinte cetatean britanic)
Cu ce argumente trebuie sa merg la starea civila ?

Multumesc mult de ajutor
Cel mai recent răspuns: AlexandraDD , utilizator 00:59, 28 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Copiii dvs au ambele cetatenii, deoarece parintii detin atat cetatenie romana cat si britanica.
Spuneti ca ati inceput demersurile pentru a putea obtine cetatenia romana pentru copiii dvs. Sa inteleg ca doriti sa stiti ce acte aveti nevoie pentru aceste demersuri.
Acesta este cazul unui domn din USA, dar procedura este asemanatoare:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nationalitatea si cetatenia RomeoRadu RomeoRadu Buna ziua, Doi dintre copii mei s-au nascut in Marea Britanie( tatal roman si mama britanica). Recent am inceput demersurile pentru a pe obtine certificate ... (vezi toată discuția)
Mama romanca cu copil de englez/drepturi si beneficii in uk tinanina81 tinanina81 O zi buna tuturor! caut un sfat sau o indrumare in problema mea: sunt cetatean roman, stau in uk de 18 luni si am un baietel de 4 luni cu un cetatean englez, ... (vezi toată discuția)
Reintregirea familiei dintre un cetatean roman si o cetateana din bolivia( in bolivia nu este ambasada sau consulat roman) catalin_gegea catalin_gegea Sunt cetatean roman cu rezidenta in bolivia si sunt casatorit cu o cetateana din Bolivia(casatoria legala a avut loc in spania in anul 2008).Avem 2 copii un ... (vezi toată discuția)