avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua ,

Revin catre dumneavoastra cu o problema destul de complicata la care pana in acest moment nu am gasit nicio solutie .

In Aprilie 2008 am contractat un credit de nevoi personale de la BP in valoare de 10000 CHF . Am platit 3 rate dupa care am ramas fara loc de munca si am fost in imposibilitatea de a mai achita ratele si am ajuns pe mana recuperatorilor de credite si a executorilor judecatoresti . Din 2008 si pana in 2018 nu s-a mai afectuat nicio plata din partea mea . In 2016 am primit o instiintare de la executorul judecatoresc prin care ,la cererea creditoarei Open Finance(...) din Varsovia ,prin mandatar Get Back Recovery instanta incuviinteaza executarea silita . Tot in aceasta hotarare am aflat si ca creditul meu de la BP a fost cesionat catre Open Finance . De la 10000 CHF , cat am contratctat, acum am proprie pe salariu pentru 18 900 CHF cheltuieli de judecata in valoare de 8000 de lei. Vin si va intreb daca toate aceste lucruri sunt legale si ce posibilitati am sa scap sau sa gasesc o solutie amiabila pentru aceasta situatie. Mentionez ca nu am facut contestatie la executare in termen de 15 zile cat am inteles ca ar fi fost legal si mai mentionez faptul ca am platit aproximativ 8000 de lei prin propririle ce au inceput in septembire 2018. Nu stiu nici cand s-a facut aceasta cesionare a creditului dar am inteles ca reprezentarea in instanta prin mandatar nu este legala. Nu stiu ce sa mai fac in aceasta situatie. Pentru un credit de 1000CHF sa platesc 19000CHF la cursul BNR din data efectuarii platii , nu stiu daca este chiar legal .Incuviintarea executarii silite la cererea creditoarei Open Finance din 2016...nu am nicio hartie ca acest credit a fost cesionat legal si nici nu stiu nimic despre valoarea creditului la data respectiva ,nu stiu nici ce dobanzi si penalitati s-au aplicat pentru acest credit. Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a gasi o solutie amiabila cu acesti recuperatori, nu cred ca este totul legal. Facuta si tarziu executarea silita, credit cesionat catre un tert din afara tarii, reprezentare in instanta prin mandatar... Ce solutii am? Ma gandesc chiar sa dau in judecatat pana si executorul judecatoresc daca aceasta ar fi ultima solutie . Daca eu nu am cunostinte suficiente despre aceasta procedura si probabil prescrierea datoriei sau neinghetarea cursului la data contractarii creditului , reprezentare nelegala prin mandatar in instanta ,cu siguranta executorul judecatoresc stie procedura , Va cer ajutorul dumneavoastra ,va rog sa ma ajutati cu ce informatii puteti si ce as putea sa fac sa opresc aceasta executare . Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestei postari si pentru informatiile cu care ma puteti ajuta,

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita Cata2010 Cata2010 Buna ziua si va multumesc inca de la inceput pentru timpul acordat pentru a citi aceasta postare .vin catre dumneavoastra cu o speta destul de complicata si ... (vezi toată discuția)
Drept civil ileana7 ileana7 Buna seara, Am un debit la Bancpost de 2000 CHF,urmare a unui contract de credit de consum din 2008. Din 2016 creanta este cesionata la Prosper reprezentat ... (vezi toată discuția)
Executare andrei catalin andrei catalin Buna ziua.Am avut un card de credit de la brd in valoare de 1200 de lei.la care am platit o perioada la timp dar am fost bagat in somaj si am rams fara ... (vezi toată discuția)