Ginerele meu a decedat in data de 20-01-2019 (cancer nazofaringian) ,fiica mea a ramas vaduva cu o fetita de 8 ani , f iica mea are pensie de invaliditate (ia fost extirpat un plaman ),sotul ei a lucrat 5 ani la o firma de paza nationala .A primit decizia din care rezulta ca va avea o pensie de urmas in valoare de 289 ron timp de sase luni ,iar fiica ei tot 289 ron . Fetita de opt anisori nu ar trebui sa aiba o suma mai mare ?Multumesc .
Legea 263/2010
art.89
(1) Pensia de urmaș se stabilește, după caz, din:a) pensia pentru limită de vârstă aflată în plată sau la care ar fi avut dreptul, în condițiile legii, susținătorul decedat;b) pensia de invaliditate gradul I, în cazul în care decesul susținătorului a survenit înaintea îndeplinirii condițiilor pentru obținerea pensiei pentru limită de vârstă.
(2) Cuantumul pensiei de urmaș se stabilește procentual din punctajul mediu anual realizat de susținător, aferent pensiei prevăzute la alin. (1), în funcție de numărul urmașilor îndreptățiți, astfel:
a) 50% - pentru un singur urmaș; b) 75% - pentru 2 urmași;
c) 100% - pentru 3 sau mai mulți urmași.
Pensie urmas
toni1072
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie in familie si nu stiu daca copilul minor poate beneficia de pensie de urmas dupa decesul parintelui bolnav
Tatal a lucrat ... (vezi toată discuția)