avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Urmează să îmi deschid un SRL și aș dori să mă ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Urmează să îmi deschid un SRL și aș dori să mă lămuresc în privința anumitor lucruri. Vă rog să mă ajutați

Urmeaza sa imi deschid un SRL si as dorii sa ma lamuresc cu anumite lucruri. Stiu ca trebuie sa colaborez cu un contabil, ceea ce voi face dupa ce ma voi lamurii cu anumite lucruri.
1. Dupa ce infiintez firma trebuie sa inchiriez spatiul si sa ma apuc de amenajare si cumpararea utilajelor, estimez ca in maxim 2 luni termin cu totul.
Intrebarea mea este, cum se vor inregistra in contabilitate daca amenajarea dureaza 2 luni? La fel si chiria care se factureaza imediat.
Chiria si utilitatile se vor platii din contul meu, fiind administrator, este bine asa?
Casa de marcat cand trebuie cumparata, cand se termina amenajarea?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:50, 2 Aprilie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti infiinta srl-ul cu sediul social la adresa dumneavoastra de domiciliu din buletin si cu punct de lucru pe baza contractului de inchiriere la adresa unde va veti desfasura efectiv activitatea autorizata pe acest cod caen. Sa aveti in vedere ca a fie trecut acolo in contact la valabilitatea lui un termen cat mai mare daca va intelegeti cu proprietarul, de exemplu e valabil 3 ani cu posibilitate de prelungire automata pe acelasi termen daca intre parti nu intervin alte intelegeri realizate prin acte aditionale, aici incluzand si rezilierea contractului de inchiriere. Asta pentru ca de fiecare data cand se termina perioada contractuala ar trebui sa mergeti la registrul comertului si sa-l prelungiti, ceea ce presupune costuri.
Dupa ce va inregistrati firma si punctul de lucru la registrul comertului si la finante puteti sa incepeti sa faceti cheltuieli pe firma doar cu factura si bon fiscal/chitanta. Va veti achizitiona un registru de casa in care sa treceti zilnic toate cheltuielile corespunator documentelor doveditoare ale platilor adica bon fiscal/chitanta, nu din factura. Veti incepe completarea registrului de casa in ordine calendaristica cu cheluielile facute cu inregistrarea firmei.
Tot acum la inceputul firmei, pentru ca inca nu aveti incasari de venituri din activittea firmei, aveti voie legal sa imprumutati firma ca asociat si administrator al srl prin contract de imprumut cu sume de bani in baza dispozitiei de incasare, sume de bani care ulterior poate la anul cand veti avea lichiditati in firma, sa-i retrageti cu dispozitie de plata. Acele dispozitii de incasare/plata le treceti in registrul de casa pentru ca acolo nu aveti voie sa aveti sold zilnic negativ.
Deci ca pocedura, mai intai imprumutati firma c o suma de bani completand acea dispoitie de incasare in data cand trebuie sa faceti plata, si apoi faceti plata la chirie, utilitati, achizitie de utilaje si materioae consmabilenecesare aenajarii spatiului punctului de lucru.
Tot acum la inceputul activitatii si pe baza contractului de inchiriere si a cerificatului constatator primit de la registrul comertului la inregistrarea punctului de lucru, sa aveti in vedere ca trebuie pentru spatiul de la punctul de lucru, sa va faceti contracte cu furnizorii de utilitati (lumina, apa, salubritate) pe firma dumneavoastra pentru a putea deduce pe firma aceste cheltuieli.
Casa de marcat cu jurnal electronic comandati si o fiscalizati pe adresa punctului de lucru dupa ce ti terminat de inregistrat la registrul comertului si la finante a firmei. Ca principiu, la data cand veti termina cu totul amenajarea si dotarea punctului de lucru si incepeti sa aveti clienti si sa incasati venituri, sa aveti functionala acolo si casa de marcat. Va va trebui cand veti merge la firma specializata sa cumparati casa de marcat sa aveti si copie dupa certificatul constatator de la infiintarea la registrul comertului a firmei si punctului de lucru.
Dupa infiintarea srl, la achizitionarea cu factura pe firma de utilaje cu o valoare mai mare de 2500 lei, care se incadreaza la categoria mijloacelor fixe in catalogul mijloacelor fixe, veti completa in registrul nir dar veti completa si o fisa a mijlocului fix si un plan de amortizare, in functie de durata de functionare a mijlcului fix din acel catalog.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de activitate s-ar putea sa nu aveti nevoie de casa de marcat: daca TOATE sumele de bani le primiti in contul bancar. Se incheie doar contract, se emite factura si se accepta doar platile prin banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere srl cu activitate de vanzare organe de asamblare si scule IoanaTdr IoanaTdr Deschidere SRL Buna seara, Am dori sa ne deschidem un SRL cu activitate de vanzare organe de asamblare si scule.Problema este ca nu stim absolut nimic despre ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl neplatitoare de tva carmenutza_86 carmenutza_86 vreau sa deschid un srl neplatitor de tva pe domeniul de reparare si intretinere autovehicule. cu ce sa incep? de unde sa o iau? 1.ce documente trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Costuri înființare magazin second hand Babes Monica Elena Babes Monica Elena Ce suma este necesară pentru deschiderea unui magazin cu imbracaminte second hand ? (vezi toată discuția)