avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum procedez? ce contract?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum procedez? ce contract?

am nevoie clar de ajutor. vine seful in birou de dimineata si imi cere sa fac un contract . ce vrea el sa faca? sa se duca la elevii unei postliceale si sa le propuna elevilor din penultimul an sa incheie un contract cu firma noastra.seful meu le ofera o bursa pe durata ultimului an, dar ei in schimb se angajeaza ca dupa ce termina sa lucreze o perioada( ramana de vazut ce perioada) la firma noastra dupa ce au absolvit postliceala.
in primul rand se poate face asa ceva?
si daca da, ce fel de contract este acesta?
Cel mai recent răspuns: alexyamargot , utilizator 11:40, 16 Mai 2006
se poate, este un ontract nenumit, eventual.
il inventezi cap-coada, daca trebuie.
ca un fel de act aditional la cim. (ca idee)
Se poate.
vezi legea 376/2004 privind bursele private:
Art. 1. - (1) Bursa privată reprezintă sprijinul pentru studii acordat, în baza unui contract, de către o persoană juridică de drept privat sau de către o persoană fizică unui beneficiar care poate fi, după caz, elev, student, doctorand sau care urmează un program de pregătire postuniversitară într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, din ţară sau din străinătate.
(2) Cuantumul bursei private se stabileşte la încheierea contractului şi se poate modifica ulterior numai prin act adiţional la acesta.
Art. 2. - (1) Contractul prin care se acordă bursa privată cuprinde clauze privind modul în care beneficiarul trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile de studiu, precum şi celelalte condiţii în care se oferă bursa.
(2) Contractul se semnează de beneficiar sau, în funcţie de vârstă, de beneficiar, cu acordul reprezentantului său legal, şi de reprezentantul legal al persoanei juridice sau de persoana fizică ce oferă bursa.
(3) Beneficiarul bursei private are obligaţia să prezinte contractul, în vederea avizării, la instituţia/unitatea de învăţământ în care studiază.
(4) Contractul poate conţine clauze prin care să se stabilească obligaţia beneficiarului de a lucra după finalizarea studiilor, prin angajare pe o anumită perioadă, pentru persoana juridică sau fizică ce acordă bursa privată, dar numai pe un post corespunzător studiilor absolvite.
(5) Pe perioada acordării bursei private se interzice ca beneficiarul să lucreze pentru cel ce acordă bursa sau pentru altă persoană juridică ori fizică desemnată de acesta.

etc etc
vezi ca sunt si niste instructiuni de aplicare a legii

multumesc din suflet pt raspuns. chiar mi-a fost de un real ajutor:)
Am impresia ca este o conventie nenumita. Stiu ca este o practica f uzuala in UE si se incheie in special intre institute/centre/ de invatamant superior si entitati private/firme, etc. In felul asta au posibilitatea sa isi formeze lucratori specializati carora ulterior sa le garanteze un loc de munca. Beneficiul este de ambele parti.
Adevarul este ca nu stiu mai multe amanunte...mai ales ca este o practica ce abia incepe sa se implementeze la noi...
Succes!
Adriana

Alte discuții în legătură

Bursa privata si stagiu de practica Instantlife Instantlife Buna ziua, Bursele private sunt reglementate de L.376/2004 precum si de normele de aplicare aferente. Felul in care sunt definite le asimileaza burselor de ... (vezi toată discuția)
Bursa privata MihaDanaa MihaDanaa Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la modul in care un angajator poate acorda burse private unor persoane ( absolventi de liceu ... (vezi toată discuția)
Contract plata scoala andreea1905 andreea1905 Buna ziua, Doresc sa urmez cursurile unei facultati de stat,pe unul din locurile cu taxa,. Firma la care lucrez,doreste sa imi plateasca aceasta ... (vezi toată discuția)