avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul gradatie bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul gradatie bugetar

Cum se calculeaza gradatia unui bugetar|personal contractual angajat in ian 2019, dar a unui personal contractual angajat inainte de 31.12.2010?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:26, 1 Aprilie 2019
art.10 din Legea 153/2017
...
(4) Tranșele de vechime în muncă în funcție de care se acordă cele 5 gradații, precum și cotele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condițiilor de trecere în gradație și incluse în acesta, sunt următoarele:
a) gradația 1 - de la 3 ani la 5 ani - și se determină prin majorarea salariului de bază prevăzut în anexele la prezenta lege cu cota procentuală de 7,5%, rezultând noul salariu de bază;
b) gradația 2 - de la 5 ani la 10 ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;
c) gradația 3 - de la 10 ani la 15 ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;
d) gradația 4 - de la 15 ani la 20 de ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază;
e) gradația 5 - peste 20 de ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază.
(5) Gradația obținută se acordă cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au împlinit condițiile de acordare.
(6) Pentru personalul nou-încadrat, salariul de bază se determină prin aplicarea succesivă a majorărilor prevăzute la alin. (4), corespunzător gradației deținute.
(7) Pentru acordarea gradației corespunzătoare tranșei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral și perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog? as candida ... Iuliana N Iuliana N Buna seara! Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog? As candida pe un post de debutant in asistenta sociala la primarie dar nu stiu ce salariu de incadrare ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime invatamant preuniversitar sbpackard170 sbpackard170 As avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema : Sunt institutor SSD, Grad I, cu vecgime 41 ani, sunt pensionata si lucrez in sistemul de plata cu ... (vezi toată discuția)
Mod calcul spor vechime cielodellasera cielodellasera Buna seara. As dori sa stiu cum se calculeaza sporul de vechime pentru un functionar public (clasa I, inspector superior,gradatie 2) cu vechime de 10 ... (vezi toată discuția)