avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

Raportul meu de munca cu angajatorul a incetat in conformitate cu prevederile art.65/1( cu alte cuvinte am fost disponibilizata). Mentionez ca am avut CIM pe perioada nedeterminata, cu timp partial de lucru -4 ore/zilnic. Astazi am vrut sa depun dosarul de somaj, dar mi-a fost respins pe motivul ca nu se acorda indemnizatie de somaj pentru timp partial de lucru, cu toate ca am o vechime de 6ani. este adevarat ?
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
geny70, utilizator
Cel mai recent răspuns: geny70 , utilizator 16:14, 3 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este adevarat doar partial ... cred ca dvs. vi s-a respins dosarul pentru neindeplinirea conditiei de stagiu minim ( 12 luni în ultimele 24 de luni anterioare depunerii cererii).
Buna ziua dle, Cornel Vasile
Va multumesc mult pentru raspuns.
Tin sa precizez ca am fost angajata la aceasta societate, in perioada 01.10.2012-31.01.2019, cu CIM pe perioada nedeterminata, cu timp partial de lucru ( 4 ore zilnic),. In ultimele 24 de luni, nu am avut nicio zi absent nemotivat, dar am beneficiat de 110zile concediu fara plata (pentru rezolvarea unor probleme personale).
Acesta sa fie motivul respingerii dosarului de somaj?
acest răspuns util
24 de luni lucrate cu 4 ore/zi = 12 luni stagiu de cotizare (fara absente nemotivate, fara concedii fara plata)

In speta, CFP va afectat dreptul la somaj.
Multumesc mult, dle Cornel Vasile

Ieri am discutat cu contabila societatii si mi-a spus ca a fost greseala ei, deoarece pe anul 2018 chiar daca am lucrat doar 4 ore zilnic, contributiile sociale au fost achitate la nivelul salariului minim (conform art. 146 alin 5 cod fiscal), dar tinand cont de faptul ca in lunile noiembrie si decembrie 2018 mi-am luat concediu fara plata, in adeverinta de somaj(anexa 26) trebuia sa includa si anul 2017( sa se cumuleze stagiul minim de cotizare de 12 luni din ultimele 24 de luni).In consecinta mi-a eliberat o noua adeverinta cu stagiul de cotizare pentru ultimele 24 de luni.
Doamna de la oficiul de somaj care mi-a respins ieri dosarul a fost foarte evaziva cu motivul acestei respingeri. (spunand sec ca nu se acorda somaj pentru timp partial de lucru)
Acum sunt intr-o mare dilema: sa mai incerc inca o data sa depun dosarul de somaj cu aceasta adeverinta?
acest răspuns util
Mergeti la AJOFM si depuneti dosarul ... daca vi-l refuza , insistati sa-l depuneti pentru a putea contesta decizia de respingere a dosarului.

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As dori sa stiu daca poate beneficia de somaj o salariata ce este angajata la societate de la data de 01.10.2007,dar de la data de 01.10.2012 i s-a ... (vezi toată discuția)
Somaj SaizuCristian SaizuCristian Daca am lucrat la o firma 6 ani si 6 luni ca vanzator cu jumatate de norma adica (4 ore) si am fost restructurat in baza prevederilor art.65 aliniat 1 de ce nu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe 2 ore adrian_huned adrian_huned as dorii sa aflu cat mai multe detalii despre acest fel de CIM. Cum se calculeaza salariul, daca mai pot lua somaj ca inca sunt in somaj, daca mai pot peste ... (vezi toată discuția)