avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj

Buna ziua.As dori sa stiu daca poate beneficia de somaj o salariata ce este angajata la societate de la data de 01.10.2007,dar de la data de 01.10.2012 i s-a redus timpul de lucru la 1/2 norma,in conditiile in care conform Legii 76/2002 trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii?Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:15, 4 Februarie 2016
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aiba 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. - Cele 12 luni trebuie sa fie cu program normal de 8 ore pe zi.
- In cazul programului de 4 ore pe zi, 2 luni lucrate = 1 luna de stagiu de cotizare la somaj.

3. In aceasta situatie va beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni a lucrat fara intreruperi (absente nemotivate, concedii medicale, concedii fara plata etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la somaj OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj sorinmarius sorinmarius Buna seara, Am si eu o nelamurire.Mama lucreaza la o agentie CEC din 1991.De la 1 ianuarie agentia va fi desfiintata iar ea si colega ei vor fi ... (vezi toată discuția)
Somaj SaizuCristian SaizuCristian Daca am lucrat la o firma 6 ani si 6 luni ca vanzator cu jumatate de norma adica (4 ore) si am fost restructurat in baza prevederilor art.65 aliniat 1 de ce nu ... (vezi toată discuția)