Buna ziua.As dori sa stiu daca poate beneficia de somaj o salariata ce este angajata la societate de la data de 01.10.2007,dar de la data de 01.10.2012 i s-a redus timpul de lucru la 1/2 norma,in conditiile in care conform Legii 76/2002 trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii?Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aiba 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
2. - Cele 12 luni trebuie sa fie cu program normal de 8 ore pe zi.
- In cazul programului de 4 ore pe zi, 2 luni lucrate = 1 luna de stagiu de cotizare la somaj.
3. In aceasta situatie va beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni a lucrat fara intreruperi (absente nemotivate, concedii medicale, concedii fara plata etc.).
Drept la somaj
OROSZ ANDREI
daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj
sorinmarius
Buna seara,
Am si eu o nelamurire.Mama lucreaza la o agentie CEC din 1991.De la 1 ianuarie agentia va fi desfiintata iar ea si colega ei vor fi ... (vezi toată discuția)
Somaj
SaizuCristian
Daca am lucrat la o firma 6 ani si 6 luni ca vanzator cu jumatate de norma adica (4 ore) si am fost restructurat in baza prevederilor art.65 aliniat 1 de ce nu ... (vezi toată discuția)