avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de întreţinător
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de întreţinător

Mama si tatăl meu au facut acte de întreţinere pentru bunica mea ( 90 ani acum) in 2006 ,urmand ca la moartea bunicii părinţii mei sa rămână cu casa
acesteia si 30 de ari de grădină.
Un nepot ( ginerele fratelui sotului bunicii mele) a dat părinţii mei in judecata pentru anularea acelui act de întreţinere.
Este normal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:50, 2 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cât trăiește încă Bunica, nimeni nu poate cere anularea unui act făcut de ea. Teoretic respectivul se poate adresa instanței, dar cererea îi va fi respinsă.

Dacă e contract de întreținere făcut la NOTAR, doar moștenitorii rezervatari ar avea calitatea procesuală de a ataca acel act, dar numai după decesul bunicii.

Pe timpul vieții ei, doar bunica poate cere în instanță anularea contractului de întreținere.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu va speriati, au fost chemati in judecata si Sfantul Andrei si si Bunul Dumnezeu! Asa caaaaaaaaaaaaaaa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)
Eroare in sentinţa judecătorească pana bogdan pana bogdan In 1996 bunicul meu si a facut un titlu de proprietate pe casa si grădina , fraţii lui fiind de acord cu acesta. In 2006 dupa moartea tuturor fratilor ... (vezi toată discuția)
Sentinţa judecătoriei greşită pana bogdan pana bogdan In 1996 bunicul meu si a facut un titlu de proprietate pe casa si grădina , fraţii lui fiind de acord cu acesta. In 2006 dupa moartea tuturor fratilor ,un ... (vezi toată discuția)