avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Luna celuilalt parinte in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Luna celuilalt parinte in CIC

Buna ziua, am depus actele pt. prelungirea CIC de la 2 la 3ani pt copil cu handicap. Cum si cand se ia luna tatalui?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 4 Aprilie 2019
Tatal copilului poate lua CCC oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani.
Multumesc de raspuns. Acum trebuie sa ma cert cu cele de la ajpis ca deja mi au calculat mai putini bani pt luna asta.

Cornel Vasile a scris:

Tatal copilului poate lua CCC oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani.

~ Conținut șters la cerere ~
Tatal copilului nu este obligat sa intre in CCC cel putin o luna de zile. Insa :

Daca tatal copilului indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC, indiferent daca solicita sau nu acordarea acesteia, atunci durata CCC pentru mama se reduce cu o luna.

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile de acordare
a indemnizatiei pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai reduce cu o luna.
Dnul Cornel multumesc mult de raspunsul prompt, am rezolvat. Se pare ca exista o proasta organizare in biroul/serviciul respectiv, desi am depus dosarul cu mult timp inainte de implinirea varstei de 2ani, dosarul se prelucreaza dabea in luna implinirii varstei..cat mai aproape de data...in schimb o alta persoana se ocupa de sistari, care binenteles nu stie ca eu am depus dosar pt prelungire si in spate sta un certif de handicap.
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
Ioana Catalina, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil cu handicap oana.dobre90 oana.dobre90 Buna ziua!baiatul meu cel mare(3ani) a primit gr 1 pe certificatul de handicap.Eu momentan sunt in CCC pt cel mic(1an si 7 luni).Din cate m-am informat si ce ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil din martie avo22 avo22 buna ziua, o nebunie! va rog sa ma ajutati in intelegerea acestei legi. cf art 11 cic se acorda pe baza netransferabila. O interpretarea a legii imi spune ... (vezi toată discuția)
Ccc pana la 3 ani dyadya80 dyadya80 Am nascut pe 24 noiembrie 2013 si sunt in concediul de crestere copil pana la 2 ani insa la sfatul medicului de familie am inteles ca pot prelungi acest ... (vezi toată discuția)