Buna ziua!baiatul meu cel mare(3ani) a primit gr 1 pe certificatul de handicap.Eu momentan sunt in CCC pt cel mic(1an si 7 luni).Din cate m-am informat si ce legi am gasit si citit pana acum,as avea dreptul sa intru in CCC cu handicap de la 3 la 7 ani ai copilului,cu toate ca pt el am luat doar pana la 2ani indemnizatia(nu am aflat pana acum ca el are probleme).Acum persoana care se ocupa cu trimiterea dosarelor la ajpis imi spune ca nu e posibil asa ceva,pt ca trebuia sa iau indemnizatia de crestere copil pana la 3 ani si pe urma sa o prelungesc pana la 7,ca din cauza ca nu am luat un an,nu am cum sa mai iau acum indemnizatie,si ca as lua doar 450lei bani pt gradul de handicap.Pana la urma eu ce sa mai cred?sa cred legile pe care le-am tot citit sau ca foamna functionara nu prea stie cum sta treaba?
Indemnizatia pentru cresterea unui copil cu handicap se acorda pana la împlinirea vârstei de 3 ani de către copil.
OUG 11/2010
Art. 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a împlinit vârsta de 3 ani, oricare dintre părinții firești sau persoanele prevăzute la art. 8 alin. (2) beneficiază de un concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 7 ani, după cum urmează: a) în continuarea concediului prevăzut la art. 2 alin. (1);
....