avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil cu handicap

Buna ziua!baiatul meu cel mare(3ani) a primit gr 1 pe certificatul de handicap.Eu momentan sunt in CCC pt cel mic(1an si 7 luni).Din cate m-am informat si ce legi am gasit si citit pana acum,as avea dreptul sa intru in CCC cu handicap de la 3 la 7 ani ai copilului,cu toate ca pt el am luat doar pana la 2ani indemnizatia(nu am aflat pana acum ca el are probleme).Acum persoana care se ocupa cu trimiterea dosarelor la ajpis imi spune ca nu e posibil asa ceva,pt ca trebuia sa iau indemnizatia de crestere copil pana la 3 ani si pe urma sa o prelungesc pana la 7,ca din cauza ca nu am luat un an,nu am cum sa mai iau acum indemnizatie,si ca as lua doar 450lei bani pt gradul de handicap.Pana la urma eu ce sa mai cred?sa cred legile pe care le-am tot citit sau ca foamna functionara nu prea stie cum sta treaba?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 27 Noiembrie 2017
Indemnizatia pentru cresterea unui copil cu handicap se acorda pana la împlinirea vârstei de 3 ani de către copil.

OUG 11/2010
Art. 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a împlinit vârsta de 3 ani, oricare dintre părinții firești sau persoanele prevăzute la art. 8 alin. (2) beneficiază de un concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 7 ani, după cum urmează:
a) în continuarea concediului prevăzut la art. 2 alin. (1);
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu si indemnizatie copil cu handicap stanelenica stanelenica Buna,sunt o mamica care are un copil cu grad de handicap grav si sunt in concediu de maternitate prelungit pana la 3 ani(acum expira cei 3 ani).As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil cu handicap de la 3 la 7ani nicoleta_monica nicoleta_monica Buna ziua Ma numesc Nico,si doresc sa stiu cat este indemnizația pt cresterea copilului cu handicap de la 3la 7ani. Datorita problemelor de sanatate,se ... (vezi toată discuția)
Prelungire indemnizatie copil dumitru1984 dumitru1984 Buna ziua copilul meu face 3 ani in mai anul viitor si vreau sa prelungesc perioada cu inca un an are astm bronsic sotia beneficiaza de aceasta ... (vezi toată discuția)