avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este legea depozitarii gunoiului menajer
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este legea depozitarii gunoiului menajer

Bună ziua! Sunt rezidenta intr-un bloc nou construit. Momentan pubelele pentru gunoi sunt depozitate în spatele blocului. Lângă blocul meu exista o vila unde proprietara ne-a obligat sa ne construim o magazie unde sa depozita pubelele altfel ne da în judecata. Dorește acest lucru pentru ca o sa vina vara și ii va mirosi. Este valabila aceasta reclamație? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:43, 9 August 2022
Dezvoltatorul daca nu a prevazut loc de depozitare pubele, amenajat corespunzator, nu a respectat legea. Prin actul de vanzare-cumparare, fara observatii legate de deseuri, proprietarii au preluat responsabilitatea dezvoltatorului.
Toti locatarii care au cumparat apartamente vor trebuie sa contribuie pentru amenajarea depozitarii si colectarii gunoiului menajer.
Puteti sesiza primaria (care a dat autorizatie de ctie. fara a exista in proiect posibilitatea de colectare a deseurilor) in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea este bine sa fie facuta de toti locatarii din zona.
Gasiti informatii aici: [ link extern ]
Daca proprietarul vilei va sesiza DJSP si DJSV veti primi amenzi contraventionale pana veti intra in legalitate. Proprietarul vilei poate deschide actiune in instanta, caz in care daca va avea castig de cauza (cel mai probabil, va avea) poate cere si daune materiale si/ sau daune morale de la locatari pentru disconfortul creat, plus cheltuieli de judecata.
bună ziua! ma confrunt cu o problemă similară și aș vrea să formulez o astfel de sesizare pentru a-i obliga pe vecinii din blocul alăturat să-și amenajeze un spațiu pentru depozitarea gunoiului menajer. În prezent helană emanată de deșeurile adunate ne pune în imposibilitatea de a deschide geamul/a ne aerisi locuințele, iar gunoiul nu este colectat cu zilele. Vă mulțumesc frumos anticipat pentru răspuns!
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ati procedat la desfiintarea tubulaturii (toboganului) de gunoi? CipM CipM Am gasit prin forum referinte cu privire la desfiintarea toboganului de gunoi. Ar fi interesant de aflat de la cei care au trecut prin asa ceva cum anume s-a ... (vezi toată discuția)
Amplasare ghena gunoi Vlad svb Vlad svb Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu de 16 apartamente si in acest ansamblu exista 2 posibilitati pentru zona de depozitare a ghenei de gunoi care niciuna nu ... (vezi toată discuția)