avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz ANAF

Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu o problema ce pare sa fi atins un nivel national, ceva ce nu este in regula , foarte multi romani se plang ca se infiinteaza popriri de catre ANAF fara notificarile legale preliminare.
Vorbim de 3 recomandate "lipsa", nu de una: 1. Decizia de impunere ; 2. Somatia de plata si titlul executoriu ; 3. Adresă de înfiinţare a popririi si chiar presupunand ca ar fi fost o eroare, la un moment dat , pentru una din ele, aceasta eroare nu s-ar fi produs sistematic , an de an si ptr toate cele 3 - doar in cazul ANAF si numai pentru aceste recomandate.
De poprire am aflat de la banca, prin SMS. Nici o notificare preliminara din partea ANAF.
Situatia este incredibila deoarece primesc frecvent avize pentru recomandate , mandate postale, in baza acestor avize merg la oficiul postal si ridic aceasta corespondenta INSA ESTE AL DOILEA AN IN CARE - REFERITOR LA TRIMITERILE ANAF - NU PRIMESC AVIZ / INSTIINTARE SI FACTORUL POSTAL PRECIZEAZA CA NU AVEA CUM SA AVIZEZE ASA CEVA, CE NU A PRIMIT SPRE A-MI INMANA , domnia sa insasi si-a sustinut pozitia cu dovada ca restul avizelor le primesc, este argumentul ca isi face corect meseria si ca singurul motiv pentru care nu am primit avizare pentru o astfel de recomandata este ca ACEASTA RECOMANDATA NU A EXISTAT SPRE A-MI FI INMANATA DE CATRE DANSA.
Posterita in cauza sustine clar ca si-ar fi adus aminte un astfel de plic ANAF, insa nu a avut asa ceva sa-mi inmaneze, nici sa avizeze.
"Aceasta lipsa a comunicarii legale a actelor premergatoare popririi este un ""leit-motiv"" , s-a produs si in anul precedent 2018, identic, poprirea fiind demarata in lipsa oricaror notificari, litigiul facand obiectul:
_contestatiei inregistrata la DGRFP Galati sub nr. xxx / dd.mm.2018
_Dosarului Civil xxx/yyy/2018 aflat pe rolul Judecatoriei, Sectia Civila
insa ambele au fost solutionate in defavoarea subsemnatului, pe motiv gresit ca: ""nu s-a putut realiza comunicarea in aceasta modalitate principala prevazuta de dispozitiile legale in materie pentru ca scrisoarea recomandata nu a putut fi inmanata destinatarului, la adresa de domiciliu, si aceasta nici nu s-a prezentat la oficiul postal pentru ridicarea scrisorii, in interiorul termenului de pastrare , desi a fost avizat si reavizat""."
Este imposibil pentru un cetatean sa demonstreze ca o recomandata de la ANAF sau presupusele avizari pentru o astfel de recomandata nu au fost primite sau ca , in lipsa efectiva a acestor avizari, comunicarea procedurala nu a fost legal realizata deoarece ANAF "produce" mereu proba ca ar fi trimis o astfel de recomandata cu aviz de primire si deoarece n-a fost ridicata, a facut anunt colectiv pe site.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Instiintare politie eronata Alex777 Alex777 In data de 28.04.2009 am primit in cutia postala un aviz de primire a unei recomandate. Ajuns la posta constat cu stupoare ca este o instiintare din partea ... (vezi toată discuția)
Acum ceva timp in urma am primit mesaj de la posta ca trebuie ... MarinelR MarinelR Acum ceva timp in urma am primit mesaj de la posta ca trebuie sa ma duc sa ridic o scrisoare de la ANAF. Din pacate, pana am ajuns eu la oficiul postal, nu mai ... (vezi toată discuția)
Scrisoare recomandata georderik georderik exista o lege care sa te pedepseasca daca nu ridici o scrisoare recomandata ??? (vezi toată discuția)