avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este normal ca in 2009 sa functioneze o asociatie dupa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este normal ca in 2009 sa functioneze o asociatie dupa un statut din 2003??

Ma gasesc intro situatie deosebita, (sunt reprezentant al tatalui meu in relatiile cu asociatia de locatari/proprietari). Aceasta functioneza dupa un statut inregistrat in 2003. Nu ar fi trebuit cf. hg1588/2007 pub. in M. O. ian 2008 abrogat??? Sunt chemat in justitie pt. un debit, insa listele de plata (cu stampila asociatiei dar fara semnaturile si numele Pres. si admin. in clar , cuantumul cheltuielilor comune sunt pe nr. de persoane nu diferentiat pe cota-parte indiviza (asa cum prevede legea in vigoare) Ce pot sa fac??? Multumesc pt sfaturi
Cel mai recent răspuns: valicarmen03 , utilizator 12:44, 2 Mai 2010
daca statutul nu este conform legii 230/2007 atunci nu aveti ce face decat sa convocati o AG si sa il modificati ,dupa care mergeti la judecătoria pentru modificare ori complectare,conform legii 230/2007 citez:
"Art. 8. - (1) Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel puţin 2/3 din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.
(2) Orice modificare sau completare se înregistrează la judecătoria care a emis încheierea judecătorească de înfiinţare, fără alte formalităţi.
Indiferent de cum si de cand este statutul asociatiei tatalui Dv., impartirea cheltuielilor pe liste trebuie facute in functie de HG 1588/2007.
:offtopic:
Va rog frumos sa urmariti raspunsurile care vi se dau...pentru ca ati mai pus aceasta intrebare si vi s-a mai raspuns.
Multumesc, insa situatia in acest caz se schimba radical pt. ca, este vorba de un proces penal initiat de catre mine.
Poate aveti dreptate cu repartizarea cheltuielilor, dar nu trebuia sa asteptati sa fiti chemat in instanta. Trebuia sa contestati suma de plata in 10 zile de la afisarea listei. Trebuia sa discutati in asociatie, in comitet sa se faca repartizarea cheltuielilor corect.
Si noi avem statutul asociatiei si incheierea judecatoreasca din anul 1997. Deabia in acest an - 2009- am facut demersuri pentru modificarea statutului conform legii 230/ 2007. Avem lege si am functionat conform legii si a hotararilor adunarilor generale.
Dar ce are comun procesul penal initiat de dv cu faptul ca aveti restante la asociatie? Ati fost furat, agresat?
Se pune in discutie insusi Procesul Verbal (un fals) ordinar,incheiat in 25.xi.1998 (acest p.v.a dus la formarea unei noi asociatii denumita Asociatia de locatari nr 4l).........Acest (p.v)a rezultat din Adunarea Generala reconvocata. a 2 asociatii de locatari, care printre altele, avea pe ordinea de zi: a)PREZENTAREA prevederilor Legii locuintei nr. 114/1996 (trebuia reglementata situatia in 12 luni cred cf. acestei legi......nu la sfirsitul anului 1998) a Statutului de Asociere. (proprietari nu stiau de aceasta Ad. Generala) -b)UNIFICAREA fostelor Asociatii de locatari nr.4 si nr5 Mai spicuiesc din P.V. pt. a fi mai explicit.....alegerea CE (ei s'au propus, ei s'au ales).........discutii si raspunsuri la intrebari pe marginea noii legislatii :)) ...............D-nul presedinte :) supune la vot unificarea fostelor Asociatii !!!......cei prezenti???, (sefii de scara) au fost de acord, iar denumirea noii Asociatii sa fie Asociatia de locatari si proprietari nr4??O d-na (admin. la cele 2 "defuncte"asociatii) propune alegerea unui C.E. si a ADMINISTRATORULUI :))......Comisia de cenzori este propusa de O D_NA economist care , este aleasa :) Cred ca sunteti lamurit D-le .................de acum incepe "balul" ..........proprietarii(contribuabili) sunt inselati !pina in anul de gratie 2009.P.S. Cu acest p.v, se autentifica mai tirziu un statut in 2003 , cf.proces verbal din 1998!!!!!!!....Astept cu nerabdare comentariile pe aceasta tema, cu stima.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
corneliu77, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatie infiintata pe legea 114/1996, respecta legea 230/2007?? caralin caralin Buna seara, Fac parte dintr-o asociatie de proprietari care s-a infiintat in anul 1998 pe baza legii 114/1996, obtinand toate actele legale de atunci ... (vezi toată discuția)
Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)
Cati cenzori poate avea o asociatie de proprietari??? stelutamaria stelutamaria buna ziua tuturor. in L 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari la art. 21 alin.1este prevazut : La adunarea ... (vezi toată discuția)