avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor

Martorul este obligat sa se prezinte la proces? Care sunt consecintele neprezentarii? Se poate motiva in vreun fel absenta pe cale legala, fiind scutit medical de exemplu?
Dacă aţi fost numit ca martor într-un proces din respect faţă de actul de justiţie ar trebui să veniţi în faţa instanţei şi să depuneţi mărturie.
Daca nu va prezentati puteti sa fiti amendat si se poate emite mandat de aducere.
Puteti motiva absenta daca chiar sunteti bolnav, daca sunteti internat sau nu va puteti deplasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie krmnik krmnik am primit o citaţie să mă prezint ca martor în cazul unei plângeri contravenţionale.(presupun că este vorba despre o oprire în trafic în urma căreia ... (vezi toată discuția)
Citare martor proces penal mama_tamy mama_tamy Buna ziua, sunt martor intr-un proces penal privind rambursarea de TVA necuvenita. Am fost citata ca martor de 4 ori, datorita sarcinilor de serviciu, am ... (vezi toată discuția)
Martor fara voia mea miskom miskom Am fost chemat in instanta de catre un fost coleg pt a depune marturie intr un proces cu scoatere de bani din banca pentru alt persoana acum vreo 10 ani, mam ... (vezi toată discuția)