avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pierdere compensatie chirie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pierdere compensatie chirie

Buna seara,

Speta:

O prietena, care primeste deja compensatie de chirie, vrea sa se casatoreasca cu o persoana care detine o locuinta in localitatea unde lucreaza prietena.

Legea spune ca, pentru acest caz, daca sotul sau sotia are locuinta, atunci inceteaza compensatia de chirie.

M-a intrebat ce se intampla cu dreptul la compensatia de chirie, daca se va intampla vreodata sa divorteze de sotul respectiv ?
Dupa divort, prietena va mai avea dreptul sa solicite( ca inainte de casatorie) compensatia de chirie ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
ralucaB_82, utilizator
Cel mai recent răspuns: ralucaB_82 , utilizator 12:49, 7 Aprilie 2019
Pierde dreptul la compensație .
Marius Emil a scris:

Pierde dreptul la compensație .

Dar de ce se pierde dreptul la compensatie de chirie daca au divortat ?
La divort acel fost sot ramane cu locuinta, iar prietena nu ramane cu nimic.
Nu e normal ca prietena sa isi recapete dreptul de a cere compensatie de chirie ?
Doar nu o sa stea pe drumuri.
Ar fi de ajutor daca spuneti si un articol din lege care sa mentioneze de un asemenea caz,
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
ralucaB_82, utilizator
Acea persoana isi va recapata dreptul de a cere compensatie de chirie ,dupa divort.

Una dintre conditii este : nu deține locuință proprietate personală și nici soția/soțul în garnizoana/localitatea de domiciliu sau în garnizoana/ localitatea în care a fost numit în prima funcție sau a fost mutat în interesul serviciului.

Dupa divort, partea cu sotul nu are aplicabilitate.
Cornel Vasile a scris:

Acea persoana isi va recapata dreptul de a cere compensatie de chirie ,dupa divort.

Una dintre conditii este : nu deține locuință proprietate personală și nici soția/soțul în garnizoana/localitatea de domiciliu sau în garnizoana/ localitatea în care a fost numit în prima funcție sau a fost mutat în interesul serviciului.

Dupa divort, partea cu sotul nu are aplicabilitate.

Exact asa m-am gandit si eu, ca dupa divort, isi va recapta dreptul de a cere compensatie de chirie.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie chirie militari mihaiionutcristian mihaiionutcristian sunt militar si am domiciliul la 40 km de localitatea in care imi desfasor activitatea. stau cu chirie tot in localitatea de domiciliu...pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Compensatie chirie mapn in cazul achizitionarii unui imobil prin leasing imobiliar hrimiucsorin hrimiucsorin beneficiez de compensatie de chirie (mapn), in cazul in care achizitionez un imobil prin leasing imobiliar pierd acest drept? (vezi toată discuția)
Conditii acordare plata chirie in mapn nemesckiveronica nemesckiveronica sunt salariat in MAPN, pana cum am beneficiez de plata chiriei, numai ca apartamentul urmeaza a fi vandut unui cumnat,(care este de acord sa-l inchirize in ... (vezi toată discuția)