avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Scriu in numele fratelui meu.El este plecat in Germania la lucru de 5 ani de zile.Sotia lui fiind in Romania a bagat anul trecut divort.Sunt 2 copii minori rezultati din casnicie, copii care sunt in Romania sub ingrijirea mamei.Maine este primul proces, proces in care sotia cere in exclusivitate ingrijirea minorilor si bineinteles pensie alimentara.Ieri tata din Germania a vorbit cu copiii pe video chat si a aflat de la copii ca ei sunt singuri acasa, mama lor fiind plecata pentru o luna la lucru in Germania.Copiii au 11 respectiv 13 ani.Prima intrebare este, ce poate face tatal si cum poate dovedi ca, copii lui sunt lasati singuri in casa o luna de zile, mama copiilor nelasand legal copii in grija nimanui, doar asa....copii mai merg din cand in cand la o matusa sa manance.A doua intrebare este legata de pensia alimentara.Tatal lucreaza in Germania si probabil pensia alimentara va fi cam 33 % din salarul lui net.Intrebarea este, daca intreprinderea la care lucreaza tatal refuza sa elibereze adeverinta cu salarizarea pentru statul roman, se va lua in calcul salarul minim din Germania?Sau cum se procedeaza legal?

Alte discuții în legătură

Obtinere pensie alimentara de la parintele din strainatate okland_star okland_star In aprilie 2006, in urma divortului, cei 2 minori sunt incredintati mamei. In sept 2006, pleaca toti 4 in SUA. Intelegerea era ca mama copiilor sa se marite ... (vezi toată discuția)
Nevasta adultera in strainatate geo12031985 geo12031985 buna ziua , sotia fretelui meu a plecat in urma cu 1 an in germania la munca pentru prima data , ea fiind in ultimii 10 ani mai mult casnica . din casnicia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in germania iolaru iolaru Fostul meu sot se afla in Germania, cu actuala lui familie, unde lucreaza, cu contract de munca. Am aflat recent de la o cunostinta al carei sot lucreaza in ... (vezi toată discuția)