avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sunt din Republica Moldova, cum pot să stau în ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sunt din Republica Moldova, cum pot să stau în România mai mult de 90 de zile?

Sunt cetățean al Republicii Moldova. Am intrat în România cu pașaportul. Am fost informat că am drept de ședere pentru 90 zile într-o perioadă de 180 zile. Dar eu aș dori să stau mai mult. Cum se poate rezolva?

Uitându-mă peste OUG nr. 194/2002, văd că există viză de scurtă ședere, respectiv, viză de lungă ședere. Condițiile obținerii vizei de lungă ședere sunt destul de stricte, așa că m-am gândit să optez pentru viza de scurtă ședere.

Văd că în cazul acesteia din urmă (viza de scurtă ședere), limita de 90 de zile este similară ca în cazul intrării simple cu pașaportul (pot rămâne 90 de zile într-o perioadă de 180 zile). Întrebarea mea este dacă cele două termene de 90 de zile se pot combina astfel:

1. Intru în România cu pașaportul -> stau 90 de zile -> obțin viză de scurtă ședere -> stau încă 90 de zile.

Deci, 90 de zile pe baza intrării cu pașaportul + 90 de zile pe baza vizei de scurtă ședere, fără întreruperi. Sau o întrerupere scurtă, mă duc acasă în Rep. Moldova, obțin viza, și revin în România.

Ar fi posibilă această abordare? Sau există vreo altă cale?

Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Viza de lunga sedere Jonny93 Jonny93 Sunt cetatean moldovean, casatorit cu o romanca; Sotia locuieste in Romania. In momentul de fata sunt in Romania. Am intrat cu viza de scurta sedere. ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere Marian0189 Marian0189 Buna Ziua. eu sunt Marian si as avea o intrebare mai delicata. logodnica mea mai are putin si o sa ajunga in romania. acum pe 20 ianuarie. chestie sau problema ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean moldovean cu cetatean roman Alesika Alesika Salut! sunt cetateanca Republicii Moldova si vreau sa-mi inregistrez casatoria cu prietenul meu-cetatean roman pe teritoriul Romaniei. De ce acte am nevoie eu? (vezi toată discuția)