avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean moldovean cu cetatean roman
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean moldovean cu cetatean roman

Salut! sunt cetateanca Republicii Moldova si vreau sa-mi inregistrez casatoria cu prietenul meu-cetatean roman pe teritoriul Romaniei. De ce acte am nevoie eu?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 10:55, 24 Martie 2013
Aveti nevoie de:
- actul de identitate, in original si copie
- certificatul de nastere, original + copie legalizata
- certificatul medical prenuptial, valabil 14 zile de la data emiterii, cu mentiunea Se poate căsători;
- certificat de stare civila, eliberat fie autoritatile din tara dvs. fie de ambasada / consulatul Rep. Moldova in Romania
- declaratie notariala ca indepliniti conditiile necesare incheierii casatoriei in Romania.

Dupa obtinerea certificatului de casatorie romanesc va trebui sa il transcrieti si in tara dvs. la echivalentul Serviciului de Stare Civila din Romania.
Va multumesc mult!!! pot sa va mai intreb ceva? Pentru obtinerea vizei cu multiple intrari am nevoie de aceleasi documente ca si pentru o singura intrare? de citi bani am nevoie?
De ce nu depuneti actele pentru permis de sedere? Dupa 5 ani de la casatorie puteti solicita dobandirea cetatenie romane, daca doriti.
Am nevoie de viza cu multiple intrari inainte de inregistrarea casatoriei...
Eu stiam ca aveti nevoie de invitatie de la viitorul sot in baza careia sa obtineti viza de scurta sedere...
Poate altcineva va poate lamuri mai bine; daca nu, solicitati informatii la consulatul nostru din Moldova sau sa intrebe viitorul sot la Starea Civila unde urmeaza sa va casatoriti. In mod sigur veti primi lamuriri complete.

Alte discuții în legătură

Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)
Mai este necesara viza pentru uk a unui cetatean moldovean casatorit cu cetatean roman ? virna virna Doresc sa ma castoresc cu o cetateanca din Republica Moldova si as dori sa stiu care sunt actele necesare pentru casatorie, dar si ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)
In certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal.. xiusha xiusha in certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal..Sunt cetateanca a Republicii Moldova,si sotul nu are cetatenie romina si in cetificatu de casatorie ... (vezi toată discuția)