Salut! sunt cetateanca Republicii Moldova si vreau sa-mi inregistrez casatoria cu prietenul meu-cetatean roman pe teritoriul Romaniei. De ce acte am nevoie eu?
Sa fiti cu bagare de seama sa obtineti viza pe o perioada de 15 zile macar, pentru ca mai nou se acorda vize de 10 zile si nu va ajung deoarece 10 zile trebuie sa stea actele la starea civila. Sa ne scrieti cum a decurs interviul si ce perioada v-a fost acordata.:vishenka:
Buna seara, sunt si eu cetateanca Republicii Moldova si urmeaza sa ma casatoresc cu cetatean Romnin. Am citeva intrebari: Daca eu am permis de sedere in Italia pot sa merg in Rominia fara sa am ceva probleme? Daca din actele de mai sus mentionate de care as avea nevoie eu pentru casatorie ca exemplu certificatul medical trebuie neaparat sa-l fac in Moldova sau pot si in Rominia? Si certificatul de la starea civila din Moldova poate sa mi-l faca taticul meu fara prezenta mea si daca trebuie de asteptat ceva timp? Va rog frumos sa imi raspunde-ti caci chiar astea nu le stiu. Multumesc.
Aveti nevoie de viza.Certificatul medical vi-l poate elibera medicul de familie al sotului din Romania. Adeverinta de cutuma are valabilitate doar 3 luni si trebuie sa intrebati la starea civila de la locul dvs. de nastere daca poate sau nu sa elibereze adeverinta tatalui dvs. Daca nu il imputerniciti pe tatal dvs. pentru ridicarea adeverintei. Actele va stau 10 zile la starea civila din Romania si trebuie sa fiti prezenti ambii soti in fata ofiterului de stare civila. Certif. de nastere trebuie legalizat la notar.