avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca

Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul an Romania, cununia civila vrem sa o facem an Romania.Spuneti_mi va-rog, ce acte a-mi trebuiesc, daca cu permisul de sedere italian a-s putea veni liber an Romania pentru cununie , din prima casatorie am 2 copii minori, cum a-s putea si ce acte a-mi trebuiesc pentru ai lua cu mine. Meri anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cristina N1991 , utilizator 18:10, 26 Octombrie 2022
Nu cred ca veti fi lasata in Romania cu permisul de sedere. Trebuie sa aveti pasaportul la casatorie si viza . Aveti grija sa obtineti dreptul de sedere mai mare decat 10 zile intrucat actele trebuie sa stea la starea civila 10 zile iar viza dvs. trebuie sa fie valabila si la depunerea actelor si la cununie. De la ambasada Moldovei din Romania trebuie sa obtineti o adeverinta de cutuma din care sa rezulte ca indepliniti conditiile tarii dvs. de a va casatorii. Sau, puteti obtine adeverinta de la starea civila de la locul dvs. de nastere din Moldova, dar valabilitatea adev. este de 3 luni. Aveti grija ca sentinta de divort si de incredintare a copiilor sa fie definitiva si irevocabila. Banuiesc ca este redactata in limba romana. Pentru copii trebuie sa aveti pasapoarte. Certificatul medical il puteti obtine de la medicul sotului din Romania. In Romania veti da o declaratie la notar.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
Justitiarul711, utilizator
mersi pentru raspuns!!!
dar nu va fi mai usoara procedura ca el sa vie an Moldova si sa ne casatorim la consulatul Romaniei an Moldova? trebiuesc ceva acte an asa caz?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
dselepco, utilizator
Program de lucru a Ambasadei României în Republica Moldova, Chişinău:
Luni - Vineri, orele: 8.00 - 16.00, cu excepţia sărbătorilor legale.

Accesul în secţia consulară:
Pentru servicii consulare: Luni - Vineri: 08.00 - 14.00
Pentru alte activităţi (căsătorii, depuneri jurământ, etc.) : Luni - Vineri: 14.00 - 16.00
În conformitate cu prevederile art.44, alin.(1) al Legii nr.119/1996, şefii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare de carieră ale României pot încheia căsătorii între cetăţeni români sau dacă unul dintre viitorii soţi este cetăţean român, dacă aceasta este în concordanţă cu legislaţia ţării în care sunt acreditaţi şi dacă cel puţin unul dintre viitorii soţi, cetăţean român, are domiciliul sau reşedinţa în circumscripţia consulară a misiunii diplomatice ori a oficiului consular.
Reprezentanţii ambasadelor şi consulatelor României în străinătate vă pot oferi detalii despre procedura de încheiere a căsătoriei la misiunea diplomatică.
Încheierea căsătoriei la misiunile diplomatice şi oficiile consulare este supusă taxelor consulare, care se plătesc de către solicitanţi la ambasadă sau la consulatul competent.
2. Încheierea căsătoriei la misiunile diplomatice şi oficiile consulare între un cetăţean român şi un cetăţean străin
Cerere oficiere căsătorie şi eliberare certificat de căsătorie 135 euro
Legalizarea semnăturii traducătorului pentru traducerea certificatului medical al soţiei* 40 euro
Legalizarea semnăturii traducătorului pentru traducerea certificatului medical al soţului* 40 euro
Legalizarea semnăturii traducătorului pentru traducerea certificatului de naştere al cetăţeanului străin* 40 euro
Legalizarea semnăturii traducătorului pentru traducerea certificatului de celibat* 40 euro
Legalizarea semnăturii traducătorului pentru traducerea certificatului de cutumă* 45 euro
Recuperări 5 euro
Total** 345 euro
* În situaţiile în care se solicită efectuarea serviciului în regim de urgenţă (imediat sau în cel mult 48 de ore) se va percepe o taxă suplimentară de 15 euro.
** Taxa este calculată pentru situaţia în care actul este tradus de către un traducător autorizat de Ministerul Justiţiei din România. Dacă traducerea se efectuează la oficiul consular, taxa se va modifica în mod corespunzător, percepându-se atât taxa de traducere cât şi cea de certificare a traducerii. În cazul în care solicitanţii prezintă certificate medicale prenupţiale de la medicul de familie din România, emise în termenul prevăzut de lege, aceste servicii de traduceri nu mai sunt necesare. Taxa se va modifica în funcţie de locul unde s-a efectuat traducerea ori au fost emise certificatele prenupţiale.
Buna ziua eu sunt din Republica Moldova și urmează sa ma căsătoresc la Rominia cu un cetățean romiin ..pot sa știu va rog ce documente îmi trebuie din partea mea ??si dacă după căsătorie pot optime buletinul pe basa căsătorie ?noi suntem reședința in Italia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean roman Taisia87 Taisia87 Buna ziua!Sant cetateanca a Republicii Moldova.Iubituk meu este cetatean roman cu permis de sedere in Republica Elena.Locuieste acolo de mai bine de 7 ani ... (vezi toată discuția)
Acte căsătorie la ambasadă Mario22222 Mario22222 Ce acte sint necesare pentru casatorie la ambasada atat pentru mine cat si pentru sotia mea care este de cetatenie eritreana si avem o fetita impreuna, care ... (vezi toată discuția)
Acte pentru casatorie nikujj nikujj salut ma numesc ion am si eu o intrebare vreau sa ma casatoresc cu o rominca,de ce acte am nevoe eu fiind cetatean a republicii Moldova? si de ce acte are ... (vezi toată discuția)