avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte căsătorie la ambasadă
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte căsătorie la ambasadă

Ce acte sint necesare pentru casatorie la ambasada atat pentru mine cat si pentru sotia mea care este de cetatenie eritreana si avem o fetita impreuna, care este pe numele meu ?
Cel mai recent răspuns: Mario22222 , utilizator 16:08, 1 August 2018
Uite ce trebuie in la Consulatul roman din Italia.
Actele sunt similare in statul in care te afli:
Oficierea căsătoriei în cadrul consulatului
NU este necesară o programare pentru depunerea documentației pentru căsătoria la Consulatul General.
În conformitate cu prevederile art. 44 alin.(1) al Legii nr.119/1996, şefii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare de carieră ale României pot încheia căsătorii, dacă aceasta este în concordanţă cu legislaţia ţării în care sunt acreditaţi și daca cel puțin unul dintre viitorii soți, cetățean român, are domiciliul sau reședința în circumscripția consulară a misiunii diplomatice ori a oficiului consular.
Odată cu declaraţia de căsătorie, viitorii soţi prezintă următoarele acte:
documentul cu care se face dovada identităţii, în termen de valabilitate (buletin /carte de identitate/ carte de identitate provizorie sau pașaport ) – original + 2 copii;
certificatul de naştere – original + 2 copii;
certificatul medical privind starea sănătatii, întocmit pe formular-tip, care trebuie să poarte numărul de înregistrare, data certă, ştampila unităţii sanitare, semnătura şi parafa medicului; certificatele medicale sunt valabile 14 zile de la data emiterii şi trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători; certifícatele medicale emise de instituţii medicale în străinătate pentru uzul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României trebuie să conţină toate rubricile, să fie legalizate cu apostilă şi să fie însoţite de traducerea legalizată în limba română. Certificatul medical cu mențiunea idoneo/a a contrarre matrimonio se eliberează rezidenților români de către medicul de familie italian a cărui semnătură se certifică de către Azienda Sanitaria Locale Competente (ufficio ASL competent pentru sediul medicului de familie), apostila se aplică la prefectura locală pentru semnătura funcționarului ASL – original + 1 copie;
certificatul de cutumă eliberat de misiunea diplomatică a țării de origine pentru soțul cetățean străin – original + 1 copie;
documente, din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare, dacă este cazul (sentința de divorț definitivă și irevocabilă, cerificatul de divorț sau certificatul de naștere cu mențiune de căsătorie și de desfacere a acesteia, certificatul de căsători și certificatul de deces al fostului soț) – original + 2 copii;
documentul cu care cel puțin unul dintre soți, cetățean român, face dovada rezidenţei în regiunile Veneto, Friuli Venezia Giulia – original + 2 copii;
convenție privitoare la alegerea de către soți a legii aplicabile regimului matrimonial ales (formularul se poate obține de la Consulat). Convenția poate fi autentificată și de către un notar public din România.
Informații privind regimul matrimonial.


NOTE:
Documentele cu care se face dovada identităţii trebuie să fie valabile atât la data depunerii declaraţiei de căsătorie, cât şi la data oficierii căsătoriei.
Certificatele medicale prenupţiale pot fi eliberate atât de un medic din România, cât și de unul din Italia, în acest caz având menţiunea "idoneo per contrarre matrimonio", și având aplicată Apostila conform prevederilor Convenției de la Haga din 5 oct 1961
Toate documentele cetățeanului străin trebuie apostilate (dacă țara de origine este semnatară a Convenției de la Haga din 5 octombrie 1961) sau supralegalizate (legalizate la Ministerul de Externe al țării de origine și apoi supralegalizate la Ministerul de Externe din România sau la Ambasada Romaniei din țara de origine a cetățeanului străin). Cetățenii străini care provin din state cu care România a încheiat tratate/convenţii/acorduri de asistenţă judiciară sunt scutiți de supralegalizare, apostilare sau orice altă formalitate.
Documentele în limbă străină trebuie traduse în limba română și legalizate. Traducerile se pot realiza de către un traducator autorizat de Ministerul de Justitie din România, (caz în care este nevoie de legalizarea semnăturii traducatorului) sau la un traducător autorizat din Italia, traducerea urmând a fi și ea apostilată.
Documentele se vor depune în totalitate în fiecare miercuri, în intervalul orar 9 – 14, urmând ca oficierea căsătoriei să aibă loc în vinerea din următoarea săptămână între orele 14 – 15.30, conform programării. La depunerea declarației de căsătorie, prezența ambilor soți este obligatorie.

IMPORTANT:

Articolul 53 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 64 din 26 ianuarie 2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă publicată în Monitorul Oficial nr. 151 din 2 martie 2011 prevede următoarele:
”(1) După incheierea căsătoriei, ofițerul de stare civilă anulează cartea de identitate a soțului care își schimbă numele de familie prin căsătorie; anularea se face prin tăierea colțului în care se află inscrisă perioada de valabilitate”.


TAXELE CONSULARE ÎNCASATE
PENTRU OFICIEREA CĂSĂTORIEI LA CONSULAT

Încheierea căsătoriei între cetăţeni români după data de 1 februarie 2017 - 0 euro
Încheierea căsătoriei între un cetăţean român şi un cetăţean străin după data de 1 februarie 2017 - 0 euro
Daca in Eritrea exista ambasada italiana se poate oficia casatoria, eu fiind roman? sau cea mai apropiata ambasada a Romaniei este in Dubai, se poate oficia casatoria? sau cum o pot aduce din Eritrea , avind in vedere regimul militar de acolo...pentru casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean egiptean in romania. violetacez violetacez Buna ziua! Am si eu intrebare ce acte ii sunt necesare unui cetatean egiptean pt a se casatori in romania, am inteles ca este necesara apostila conventiei de ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma casatoresc cu un cetatean egiptean in romania? Annaliana Annaliana Buna ziua,as vrea sa ma casatoresc cu un cetatean egiptean in Romania.Care sunt pasii care trebuiesc urmati? (vezi toată discuția)
Casatorie cetățean ucraina mrcea mrcea Buna ziua Am si eu o întrebare, vreau sa mă căsătoresc cu o persoana cetățean ucrainean si nu știu ce acte trebuie sa aduca cu ea din Ucraina? Daca nu ... (vezi toată discuția)