salut ma numesc ion am si eu o intrebare vreau sa ma casatoresc cu o rominca,de ce acte am nevoe eu fiind cetatean a republicii Moldova? si de ce acte are nevoe si ea? si mai am o intrebare de ce acte voi avea nevoe ca sa primesc cetatenia romina si la cit timp dupa casatorie pot primi cetatenia? va multumesc frumos
actele de identitate (original, copie si traducere legalizata)
- certificatul de nastere (original, copie si traducere legalizata)
- actul care atesta ca a fost desfacuta casatoria anterioara sau a incetat /daca este cazul (original, copie si traducere legalizata)
- dovada eliberata ori autentificata de misiunile diplomatice sau oficiile consulare acreditate în România în cazul casatoriei unui cetatean strain dincare sa rezulte ca sunt îndeplinite conditiile de fond cerute de legea sa nationala pentru încheierea casatoriei;
- declaratia notariala a cetateanului strain din care sa rezulte ca sunt îndeplinite toate conditiile cerute de legea sa nationala pentru încheierea casatoriei în cazul în care pentru statul respectiv nu exista misiune diplomatica sau oficiu consular acreditat în România;
- declaratia de casatorie - daca ambii viitori soti sunt cetateni straini sau cetateni romani cu domiciliul in strainatate, declaratia de casatorie se poate face la primaria localitatii in care acestia se afla temporar.
- in cazul in care ambii soti sunt cetateni straini sau cu domiciliul in strainatate va fi necesar sa se faca dovada sederii in municipiul in care se va solicita efectuarea casatoriei in intervalul cuprins intre data depunerii actelor si data oficierii casatoriei.
- prezentarea autorizatiei traducatorului sau interpretului în cazul casatoriei cetatenilor straini care nu cunosc limba româna
Casatorie
mary1905
Buna am o intrbare: sint moldoveanca din R. Moldova si vreau sa ma casatoesc cu cetatean al Rominiei,cine stie ce acte si care e procedura de a depune ... (vezi toată discuția)