avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... in certificatul de casatorie lipseste cod numeric ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

in certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal..

in certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal..Sunt cetateanca a Republicii Moldova,si sotul nu are cetatenie romina si in cetificatu de casatorie trebuia sa fie acest numar personal,si nu este..La prezentarea acestor acte pentru a face pasaportul mi-au zis ca nu pot sa prezin din cauza acestui nmar. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:02, 2 Mai 2012
Sa inteleg ca ambii sunteti cetateni straini dar ati incheiat casatoria in Romania? Ce pasaport ati solicitat in acest caz? Pasaport moldovenesc? Cetatenii straini nu au atribuit cod romanesc intrucat nu sunt cetateni romani, deci e normal ca ofiterul de la starea civila sa nu va treaca codul numeric intrucat nu aveati atribuit asa ceva. V-ati casatorit pe baza de carte de rezidenta si pasaport?
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
Justitiarul71, utilizator
Eu sunt cetateanca a Republicii Moldova de asemeni si sotul.Am redobindit cetatenia romina de un an de zile,deci am certificatul de nastere romin trancris si in acet certificat am si acest cod numeric personal.Dor ca in certificatul de casatorie nu este pus.Nustiu e bine sau ce ar trebuiii sa fac?
Nu este nici o problema daca aveti codul numeric personal inscris pe certificatul de nastere, chiar daca nu este mentionat si in certificatul de casatorie.
Daca nu aveti CNP dar sunteti cetatean roman inseamna ca trebuie sa va adresati Directiei de Evidenta a Persoanelor, atentie! nu serviciului de evidenta ci Directiei de la judet, pentru a va atribui un CNP. In schimb din cate scrieti dvs. atunci cand s-a facut transcrierea certificatului de nastere ati primit CNP? Daca v-ati casatorit ca cetatean roman si in certificatul romanesc transcris depus la data casatoriei aveati CNP, atunci trebuia ca ofiterul de stare civila care a oficiat casatoria sa va preia CNPul de pe certificatul romanesc transcris. Va rog sa nu dati date concrete pentru ca va incurcati in declaratii, ba sunteti cetatean roman ba nu sunteti, apoi v-ati casatorit in Romania ori in Rep. Moldova si ati solicitat transcrierea certificatului de casatorie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de casatorie romanesc Maricicacroitoru Maricicacroitoru Buna seara! Ma numesc Maricica si sunt din Republica Moldova.M-am casatorit cu un cetatean romin cind eu eram cu cetatenia din Moldova,si am certificat de ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean moldovean cu cetatean roman Alesika Alesika Salut! sunt cetateanca Republicii Moldova si vreau sa-mi inregistrez casatoria cu prietenul meu-cetatean roman pe teritoriul Romaniei. De ce acte am nevoie eu? (vezi toată discuția)
Hotarirea judecatoreasca data de alta tara e echivalenta in rominia? moraru camelia moraru camelia divortul a fost facut acolo unde s-a incheiat si casatoria(in afara ROMINIEI).detinind ambii dubla cetatenie,daca fac transcrierea la certificatul de divort in ... (vezi toată discuția)