avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venit după pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venit după pensionare

Bună ziua, Vă rog ajutați-mă cu două răspunsuri la situația prezentată în continuare:
1) În 2017 am semnat un contract de publicare a unei cărți. La sfârșitul lui februarie 2019 a încetat ultimul meu contract de muncă. La începutul lui aprilie 2019 am primit veniturile din vânzarea cărții (publicată în 2018). După data primirii acestui venit am depus actele pentru pensionarea anticipată parțial. Întrebarea este: venitul obținut din vânzarea cărții afectează pensia pe care urmează să o primesc? 2) Până la împlinirea vârstei standard de pensionare exista posibilitatea de a primi (alte) drepturi de autor fără a îmi fi afectată pensia anticipată parțial? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 10 Aprilie 2019
Venitul obținut din vânzarea cărții nu va afectează pensia pe care urmează să o primiti.

În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre venituri pfa burceavictor burceavictor Salut, mă numesc Victor și sînt pensionar anticipat parțial. Am un PFA și vă întreb ce venituri maxime pot obține fără a-mi periclita primirea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt pensionată anticipat parțial, noua lege prevede ... mariana.nicusor mariana.nicusor Bună ziua Sunt pensionată anticipat parțial, noua lege prevede ca cei pensionați parțial anticipat să poată cumula pensia cu alte venituri( din ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipa partiala crismariu.elena@yahoo.com crismariu.elena@yahoo.com Bună ziua! Vă rog să - mi spuneți cum poate o persoană pensionata anticipat parțial să - și completeze venitul în mod legal? Mulțumesc! (vezi toată discuția)