avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile mamei

Buna seara.Am un copil sub 2 ani dintr.un concubinaj,ne.am despartit de curand nu f ok.El a fost d acord in prima faza ca bebele sa ramana la mine doar ca problema este urmatoarea eu ies din concediu crestere copil in curand si as vrea sa plec din tara,dar am inteles ca poate sa imi ia copilul daca eu plec ... daca cer in instanta sa se stabileasca domiciliul la mine cu ,custodie comuna si program d vizita cum am stabilit si pana acum,flexibil ce castig am...?sau pot sa procedez altfel ?cum?as vrea totusi sa plec cateva luni sa imi strang banuti tot pentru copil dar mi.e frica sa nu trimita protectia copilului sa ma decada din drepturi ca am inteles ca nu se mai fac procuri pentru bunici ?Un sfat va rog..nu stiu cum sa procedez .Multumesc!
Dacă plecați din tara de ce nu ați fi de acord sa lăsați copilul sa stea cu tatăl lui? Preferați sa nu locuiască cu nici un părinte?
Nu înțeleg mentalitatea asta. Copilul nu e un premiu, nu îl pierdeți dacă în perioada în care sunteți plecata locuiește cu celalalt părinte. Tocmai ca sunteți mama ar trebui sa va gândiți în primul rand la drepturile și binele copilului.
Nu o sa fiți decăzuta din drepturi însă poate cere de urgenta și câștiga domiciliul copilului la el.
Copilul este foarte mic, găsiți de lucru și în tara. Cel mic e la vârsta la care are nevoie de dragoste și îndrumare mai mult decât oricând. La vârsta asta dacă plecați va fi un soc și chit ca vor fi doar câteva luni (deși de regula nu sunt doar atât) la întoarcere veți fi o străină pentru el.
Și sa zicem ca plecați pentru câteva luni, cât or sa va ajungă banii? Credeți ca apoi puteți lua copilul acolo? Ar fi nevoie de acordul tatălui care posibil sa nu îl dea și atunci începe judecata care durează ani timp în care nu o sa fiți în tara. Și cine credeți ca va câștiga? Părintele absent sau cel rămas lângă copil?
Nu e vorba de dreptul mamei, e vorba de dreptul copilului în primul rand.

Nu ati inteles exact intrebarea,in fine..e vb ca nici tatal nu poate sta cu ea pt ca lucreaza...
Formulati actiune in instanta pentru stabilirea domciliului copilului la dvs iar ulterior formulati cerere pentru delegarea autoritatii parintesti bunicilor pentru o perioada de 1 an de zile.
Nu este un proces usor daca si tatal isi doreste acelasi lucru, luati legatura cu un avocat(recomandat sau de pe forum) care sa va sprijine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor nerecunoscut de tata, răpit de la mama mea. cum îl pot lua înapoi? Jeoo Jeoo Am și eu o întrebare eu am fost plecata din tara și copilu meu a ramân cu mama mea și după un timp tata la fata mi.a luat copilu de la mama fără voia ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cu probleme ContSters269274 ContSters269274 Buna seara. Va adresez o intrebare legata de problema mea in ceea ce priveste custodia comuna a unui minor de varsta de 4 ani. Instanta s-a pronuntat asupra ... (vezi toată discuția)
Cu cine va ramane minorul in conditiile in care mama pleaca din tara si tatal ramane in tara? Dadeuca Dadeuca Buna ziua, In curand vreau sa plec din tara ca sa lucrez, si as dori sa stiu ce se va intampla cu copilul meu in conditiile in care tatal lui nu este ... (vezi toată discuția)