avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea domiciliului copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea domiciliului copilului

Bună! Sunt o mama a unei fetite de 5ani, sunt despărțită de tatăl acesteia de 3ani,in acest moment este cineva în viața mea. Copilul are custodie comuna cu domiciliul la mine și as dori sa ma mut în alt județ. Tatăl copilului nu e de acord și ma amenință în diferite moduri. Dacă eu vreau sa ma mut, cum pot proceda și când își poate vizita el copilul? Eu trebuie sa aduc copilul la programul de vizita sau trebuie să vină el sa îl ia?
Formulati actiune pentru modificarea domiciliului copilului si a programului de vizita. Daca distanta este foarte mare iar tatal nu o sa isi mai poate vedea copilul de 2 ori pe luna, din cauza costurilor cu transportul, trebuie sa propuneti un al program de vizita care sa-i fie facil.
Trebuie sa faceti dovada unui domiciliu propice dezvoltatarii minorului (in noul judet) precum si ca v-ati interesat deja de gradinita/scoala pe care copilul o s-o frecventeze.
Contactati un avocat( recomandat sau de pe forum) deoarece un astfel de proces incepe prin a fi simplu si se complica ulterior prin pretentiile proprii ale paratului invocate in cadrul aceluasi proces, prin cerere reconventionala.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Mulțumesc mult pentru răspuns!!
As dori sa va adresez încă o întrebare. Se poate restabili pensia de întreținere copil,dacă tatăl este bolnav(adică sa fie micșorată? , deși el merge la serviciu și are Salar lunar.

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt mama unei fetițe de 9 ani,acum 7 ani eu și ... Gugiu Alina Claudia Gugiu Alina Claudia Bună ziua, sunt mama unei fetițe de 9 ani,acum 7 ani eu și tatăl fetiței ne-am separat, custodia este comuna cu domiciliu la mine și cu drept de vizita ... (vezi toată discuția)
Schimbarea tutelei exclusive in tutela comuna afrodhitee afrodhitee Buna, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,se poate schimba tutela exclusiva in tutela comuna? Am avut o relatie de concubinaj de 3 ani din care a rezultat o ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua. Am o fetita de 4 ani si in urma divortului in urma cu 2 ani minora mi-a fost incredintata mie, adica tatal. La data respectiva pentru a putea obtine ... (vezi toată discuția)