Bună ziua!
Am următoarea speță. Mama mea vrea sa divorțeze de tatăl meu... Nu mai sunt în relații bune de ceva vreme de când el a continuat sa bea și sa o acuze ca o înșală și multe alte lucruri. Nici nu lucrează. Ideea este ca casa este pe numele bunicului, adică nici unul dintre părinți nu este proprietar pe imobil. Bunicii îl pot da afară?
Menționez ca a fost luat în spațiu de către bunicul meu, dar buletinul ii expiră, deci nici nu va mai avea adresa pe buletin.
Sotii au niste indatoriri unul fata de celalalt, legal, inclusiv intretinerea reciproca, in asta intra si mancare si casa. daca ai un loc unde sa stai, legal il iei si pe sot cu tine, cam asa ceva. de aceea si contractele de asigurare locuinta nu conteaza pe numele cui sunt incheiate, ele cuprind drepturi si pentru familie, adica sot si copii, adica cei pentru care ai o obligatie legala.
Parintii doamnei ii pot evacua pe amandoi, asta e altceva. cat timp insa doamna sta acolo tolerata, ea are drept (in raport cu proprietarii) si obligatia (in raport cu sotul) sa ii accepte sederea sotului.
Dacă este violent,verbal sau fizic,chemați poliția cu salvarea ,poate are probleme de sanatate mintală. Dacă aveți dovezi ca va înjură,ca va bate sau ca va hartuieste,atunci puteti fie sa apelați la poliție cu o plânge de,fie sa mergeți sa faceti o cerere la judecătorie prin care sa solicitați dvs un ordin de protecție pentru persoana dvs si familie.
Dreptul la proprietate privată e mai puternic și mai clar în cazul de față. Astfel, eu, proprietar pot și am dreptul să tolerez în proprietatea mea exact pe cine doresc, indiferent de starea civilă a acelei persoane sau alte considerente conjugale. Astfel, așa cum spuneam, divorțul nu are nicio legătură cu evacuarea. Ar fi avut doar dacă proprietatea era a soției, iar acolo într-adevăr intervenea obligația matrimonială chiar dacă nu era bun comun. Dar nu este, este bunul unui terț, iar acel terț nu are nicio obligație față de mine sau față de soțul meu.
Ideea e să nu inducem în eroare utilizatorul și să plece de aici cu ideea că trebuie să se pronunțe divorțul pentru ca acesta să fie evacuat din imobil. Nu! Evacuarea o face proprietarul, oricând dorește, prin acțiune civilă.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Bunicii nu au nicio obligatie fata de fiica lor sau fata de ginere sa ii tolereze in casa lor. Locuiesc cu cine vor, pot cere evacuarea fiicei, a ginerelui, a amandurora.
Ginerele, daca a contribuit ca casa/ constructie / intretinere, are teoretic un drept de creanta , nu are decat sa ceara sa se constate asta si poate cere sa aiba si drept de retentie pana i se dau banii. Ce va face ginerere , ce va cere si ce i se va admite, ramane de vazut.
Bunicii dvs sa ceara evacuarea.. si mama divortul ca sa nu piarda vremea.. procesele insa, nu au legatura unul cu altul.
Evacuare ginere
radu.v
Buna ziua!
Avem o mare problema in familie. Matusa mea a ramas vaduva acum 4 ani, ea detinand in proprietate apartamentul impreuna cu sotul decedat 1/2 ... (vezi toată discuția)