avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate/Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate/Succesiune

Buna ziua ! Mama mea doreste sa deschida o succesiune dupa moartea parintilor .
Tatal ei a decedat in urma cu 20 de ani si nu s-a facut succesiune deoarece mama ei nu a fost de acord .
In urma cu 5 ani a decedat si mama ei dar din motive de sanatate mama nu a putut sa se ocupe de mostenire si succesiune pana acum. Intrebarea mea este titlul de proprietate emis pe numele tatalui ei trebuie intai intabulat si apoi facuta succesiunea ? Multumesc anticipat, Maria
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
Maria Ghertan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maria Ghertan , utilizator 16:31, 17 Aprilie 2019
Buna ziua,
Discutati cu un notar daca este singurul mostenitor
Teoretic DA!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e obligatoriu.
Mama sa dezbată succesiunea după parinti, apoi in baza certificatului de moștenitor întocmește documentația cadastrala și intabuleaza dreptul de proprietate pe numele ei.
Va multumesc pentru raspuns !
Mentionez ca proprietatea din Titlu nu este inscrisa in CF: A fost cumparata de parintii mamei mele in urma cu multi ani..Din pacate atunci s-a facut doar un contract de vanzare cumparare scris de mana semnat in prezenta martorilor si neinregistrat la vreun notar. Practic este vorba de prima intabulare.
În final, aveti titlu de proprietate sau doar acel act de mână?

Alte discuții în legătură

Extras cf pentru un teren obtinut prin act de donatie Dana-Ralucaa Dana-Ralucaa Buna ziua! Detin un teren obtinut prin act de donatie de la bunicii mei. Terenul a fost achizitionat in urma cu multi ani si am doar un contract de ... (vezi toată discuția)
Teren vândut pe baza coincidenței de nume al unui moștenitor cu cel al cu tatălui său (fără a se dezbate succesiunea): ce probleme ar putea apărea? georgica107 georgica107 Va supun atentiei urmatoarea posibila situatie: intr-o familie avem tata si doi fii, unul din fii cu acelasi nume si prenume cu tatal. In 2005, tatal moare, ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama ramasa vaduva Marica_sz Marica_sz Bună ziua, Pe scurt prezint situația actuală: Tata a murit în 1986 august, în decembrie a avut loc succesiunea , la care în mod normal ... (vezi toată discuția)